Magazinul din Satu Mare care oferă sfaturi gratuite la reabilitarea caselor/blocurilor (P)
Este cunoscut faptul că o clădire poate pierde căldură prin zonele de contact cu exteriorul, inclusiv prin acoperiș. De aceea, izolația acoperișului este un aspect deosebit de important pe care trebuie să îl luați în considerare dacă sunteți proprietarul unei case. Pentru că acoperișul este locul cu cea mai mare pierdere de căldură este necesară o izolație corect executată pentru a vă proteja casa de vânt, ploi și zgomote.
În prezent, izolarea acoperișului este cu atât mai importantă cu cât mansardele au devenit suprafețe de locuit de mare efect. O bună izolare a mansardei elimină astfel problemele apărute precum supraîncălzirea acesteia în sezonul cald sau pierderea căldurii în timpul iernii.
O bună izolație a acoperișului presupune materiale de calitate, rezistente la umezeală, la foc și care să protejeze atât termic cât și fonic. De asemenea ventilația este exterm de importantă, mai ales că mansarda casei este renumită pentru acumularea de umiditate. Vata minerală, folia anticondes, vata bazaltică și gips cartonul sunt cele mai importante materiale pentru realizarea unei bune izolații.
Cele mai des folosite materiale pentru izolarea mansardei sunt: vata minerală de sticlă, vata minerală bazaltică, polistirenul expandat, spuma poliuretanică, fibrele de celuloză.
O izolație corect realizată va ajuta pereții să respire, îi va proteja de umiditate și de foc. O soluție pentru izolarea mansardei o reprezintă vata minerală bazaltică. Acest tip de vată, realizat dintr-o rocă bazaltică, cocs și calcar, este ignifugă și are rol protector mai mare decât lemnul. Poate fi utilizată la pardoseli, pereți despărțitori, acoperiș deoarece rezistă la solicitări mecanice dar și la intemperii. Vata minerală bazaltică pe lângă faptul că izolează foarte bine atât termic cât și fonic, are și o durată mare de viață. În cazul în care materialele nu sunt de calitate, se poate produce mucegaiul sau igrasia, de aceea este important să cereți sfatul unui specialist.
În cazul polistirenului acesta va fi folosit strict la izolarea mansardei la exterior, nicidecum la interior pentru că poate apărea condensul, igrasia și mucegaiul.
Izolarea mansardei cu spumă poliuretanică este ideală deoarece izolează foarte bine termic și se face chiar și la căpriorii casei, fiind o excelentă barieră împotriva zgomotelor.
Un sistem modern și ecologic de izolare a mansardei îl reprezintă izolația cu fibre de celuloză. Materiale din care se realizează acest tip de izolație sunt: hârtie reciclată cu protecție la foc, la care se adaugă o soluție pentru preîntâmpinarea apariției fungilor sau a insectelor. Este tot mai des folosită datorită faptului că prezintă o conductivitate mai bună a căldurii decât în cazul celorlalte tipuri de materiale izolante.
Izolarea mansardei, se poate face și cu bani mai puțini dar țineți cont că este un mediu cu umiditate ridicată, și cel mai bine ar fi să investiți doar o singură dată în materiale de calitate, cu protecție la umezeală, foc sau rozătoare.
Deci, indiferent de soluția aleasă, este important să cereți sfatul unui specialist pentru a evita situațiile în care sunteți nevoiți să investiți în refacerea izolație.
Consultanții LEBADA vă stau la dispoziție cu cele mai bune sfaturi în ceea ce privește materiale necesare unei bune izolații.
Descoperă pasiunea pentru arta locuirii printr-o ofertă amplă de produse de înaltă calitate. Trăiește o experiență creativă încărcată de satisfacții în showroom-urile Lebăda și online pe www.novolor.ro