Lovitură pentru unii bugetari din Satu Mare: ”Fără decolteu, fuste scurte şi fără sandale”
Angajatele și angajații de la Protecţia Consumatorului Satu Mare trebuie să fie atente ca lungimea fustei să fie imediat deasupra genunchilor. Și asta pentru că preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia-Miron Constantinescu, a dat un ordin privind ţinuta angajaţilor instituţiei, care le interzice femeilor să poarte fuste scurte sau bluze decoltate, iar bărbaţilor să poarte sandale, să aibă părul şi barba „de o lungime peste medie”.
Potrivit ordinului, angajaţii de la Protecţia Consumatorului „trebuie să aibă o ţinută decentă, de birou, într-o manieră care arată demnitate şi respect faţă de instituţie şi cetăţean, curată şi, de asemenea, să aibă un comportament cuviincios”.
Astfel, în cazul bărbaţilor, ţinuta va fi alcătuită obligatoriu din cămaşă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru pantaloni uni care trebuie să fie drepţi, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri. Încălţămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălţăminte în stil sport (tenişi, bascheţi, adidaşi) şi sandalele. Haina de toamnă/iarnă nu va conţine accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică.
Bărbaţilor le este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta. Aspectul facial şi capilar trebuie să fie îngrijit, decent, fiind interzis bărbaţilor purtarea părului şi a bărbii de o lungime peste medie, se arată în ordin.
Pentru femei, ţinută va fi alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum din două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decenţă), cămaşă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate.
Se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decenţă. Se interzice machiajul strident, aspectul facial şi capilar trebuie să fie îngrijit, decent, stabileşte ordinul. De asemenea, sunt interzişi pantalonii scurţi, tăiaţi sau colanţii, sandalele gen papuci de plajă, pălăriile sau şepcile, cămăşile ieşite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent, îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, sloganuri sau imagini, inclusiv creaturi groteşti, articolele de îmbrăcăminte sfâşiate, murdare şi zdrenţăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.
Sunt perfect de acord.Aceasta măsura ar trebui introdusa în toate instituțiile statului. Este inadmisibil că într – o instituție că Primărie ,Prefectura sau Tribunal sa vezi persoane care vin costumate și nu îmbrăcate. O funcție publica cere în primul rând decenta vestimentara și morală.Sumt masuri care trebuiesc implementate la nivel de țară și nu doar într-un oraș sau altul.
View CommentERA ȘI TIMPUL. dar această vestimentație trebuie introdusă la toate instituțiile, inclusiv la ghișeele băncilor. De parcă sunt puse acolo să ne atragă atenția asupra altceva decât trebuie. Sper să le urmeze și celelalte instituții.
View CommentImprimeuri excesive…haina de toamna clasica…camasa in pantaloni…
View CommentEu zic sa le faca o uniforma,eventual gri sau cu dungi,tunsoare 1 si ati rezolvat problema.
Mai bine ar fi atenti la calitatea oamenilor pe care ii angajeaza,la profesionalismul lor.Ma deranjeaza prea putin daca mi se rezolva problema de un barbat in sandale decat de unul cu pantofi.
Înafara calității muncii prestate este importantă și vestimentația. Nu trebuie introdusă burka, dar unele angajate sunt mult prea dezbrăcate sau cu blugii rupți de parcă lucrează pentru proxeneți. Și vestimentația decentă poate fi plăcută și elegantă.
View Comment