AVERTISMENT. Localitățile din județ în care e periculos să mănânci carne de porc

Există localități în județul Satu Mare care și-au făcut un renume prost când vine vorba despre incidența cazurilor de trichineloză.

Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, în cursul anului 2016, în Circumscripțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Satu – Mare, Carei, Negrești -Oaș, s-au efectuat un număr de 8.173 examene trichineloscopice.

În urma acestor examinări au fost depistate 28 de focare și 29 cazuri pozitive la porcii domestici și 1 caz pozitiv  la porc mistreț. În 2017 au fost identificate șapte focare. Porcii, în greutate de 5.590 kg,  în valoare totală de  39.130 lei, au fost supuși sechestrului/reținerii oficiale și dirijați pentru incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

Porcii pozitivi provin din localitățile: Odoreu, Dorolț, Românești, Botiz , Negrești – Oaș, Agriș, Satu – Mare, Sătmărel, Moftinu Mare, Lucăceni, Lipău, Homorod, Tur, Micula.

Inregistrare-domenii-728x90

Fii primul care comentează! despre "AVERTISMENT. Localitățile din județ în care e periculos să mănânci carne de porc"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre DSVSA
Alertă în județ. Toate păsările trebuie închise. Risc foarte mare de mortalitate

Închide