Școala Gimnazială Doba a câștigat locul 1 pe țară și un premiu de 15.000 de euro prin proiectul Let’s Get Green. Banii vor merge către aparatură și echipamente pentru școală.
Școala Gimnazială Doba a câștigat locul 1 pe țară la competiția Let’s Get Green, organizată în cadrul campaniei Let’s Do It, Romania.
La fiecare activitate propusă de concurs, participanții din Doba au reușit să ia note maxime, iar în proiect nu s-au implicat doar copii și profesorii, ci și părinții și comunitatea locală.
“ Cu ajutorul experienței deja acumulate în anii anteriori, prin derularea unor alte proiecte pe teme ecologice, care ne-au adus rezultate notabile și faptul că de această dată au fost scoase la bătaie și premii substanțiale, am convins elevii și părinții că e nevoie să demonstrăm, mai mult ca oricând,că în școala noastră atitudinea de eco-responsabilitate este înțeleasă pe deplin. Ne-am bucurat de la bun început de sprijinul autorităților locale, al membrilor comunității în care trăim și, formând o echipă bine închegată, am dus la bun sfârșit toate activitățile propuse în concurs, obținând nota maximă la finalul fiecăreia dintre acestea. Așa am acumulat 60 puncte la cele 6 activități, având un procentaj de participare de peste 95% elevi, profesori și părinți, iar cele peste 22 tone de DEEE-uri, baterii și ambalaje colectate selectiv ne-au adus încă 250 puncte în competiție” a declarat Florica Șandor, coordonatoarea proiectului.
Munca de echipă și implicarea le-a adus celor din Doba și premierul cel mare, în valoare de 15.000 de euro. Banii merg către achiziționarea de laptopuri, videoproiectoare și aparate Elmo. În plus, sala festivă a școlii a fost modernizată.
„Cu un total de 310 puncte, școala noastră a obținut MARELE PREMIU în valoare de 15000 euro, sumă din care au fost achiziționate 12 laptopuri, 6 videoproiectoare, 5 aparate Elmo, o multifuncțională și a fost dotată sala festivă cu 80 de scaune, videoproiector și ecran de proiecție,” a mai spus coordonatoarea proiectului.
Pe lângă câștigul materiale, cea mai mare realizare a competiției a fost că a sensibilizat și responsabilizat comunitatea cu privire la necesitarea protejării mediului.
„Suntem convinși că acest proiect va avea o continuitate clară în școală și comunitate, atâta vreme cât elevii și-au dat seama că ei sunt gestionarii și consumatorii de mâine ai resurselor planetei, iar membrii comunității locale au fost sensibilizați și responsabilizați în ceea ce privește atitudinea omului față de protejarea Pământului,” a mai spus coordonatoarea proiectului.