Laura Codruța Kovesi, vizată în dosarul ”greilor” Mircea Govor și Valer Marian?!
Romanian Community Coalition, un ONG care spune că susține lupta anticorupție, a publicat pe site-ul propriu un răspuns pe care l-ar fi primit de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. În document se precizează că fosta șefă DNA ar fi urmărită inclusiv în dosarul care îi vizează pe sătmărenii Valer Marian și Mircea Govor.
Este vorba despre modul în care s-a realizat cercetarea penală, se menționează în răspunsul trimis celor de la ONG, cercetare derulată de Serviciul Teritorial Oradea, potrivit unui drept la replică transmis chiar de DNA. În răspunsul oferit ONG-ului, se precizează că ar fi vorba despre lucrarea penală derulată de Structura Centrală a Direcției Anticorupție.
Un număr de 18 dosare vizează acțiuni derulate de procurori sub conducerea Laurei Codruța Kovesi sau chiar de către șefa DNA.
„In raspunsul primit din partea Sectiei, semnat de procurorul sef Gheorghe Stan, s-au enumerat cele 18 dosare aflate in curs de instrumentare privind fapte potential comise de procurorul Laura Codruta Kovesi, pentru o parte dintre ele comunicandu-se si o scurta descriere a faptelor investigate, precum si, in cazul altora, incadrarea juridica a faptelor investigate,” se arată în postarea ONG-ului.
ONG-ul a publicat textul și răspunsul primit, în facsimil.
Răspunsul oferit de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție
Referitor la persoana care face obiectul interesului dumneavoastra, respectiv doamna Laura Codruta Kovesi, in calitate de procuror, la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sunt inregistrate un numar de 18 dosare, astfel:
1) *Dosar penal nr.42/P/2018
Inspectori judiciari din cadrul Inspectiei Judiciare – Directia pentru procurori au fost investiti cu efectuarea de verificari la Directia Nationala Anticoruptie – Structura Centrala. Printre inspectorii judiciari carora li s-a repartizat lucrarea a fost si d-na procuror FM. S-a sesizat faptul ca, pe parcursul efectuarii verificarilor in procedura prealabila cercetarii disciplinare s-ar fi exercitat presiuni asupra inspectorului judiciar FM de catre procuror sef Directie Nationala Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, in sensul ca aceasta sa nu consemneze aspectele constatate pe parcursul efectuarii verificarilor.
2) *Dosar penal nr. 199/P/2018
Referitor la faptele de coruptie ale magistratilor vis-a-vis de director BI de la SC RCS RDS SA.
3) *Dosar penal nr. 261/P/2018
Referitor la dosarul penal nr. 468/P/2013 al Directiei Nationale Anticoruptie – Structura central.
4) *Dosar penal nr. 262/P/2018
Referitor la cercetarea penala din dosar penal nr. 468/P/2013 al Directiei Nationale Anticoruptie – Structura Centrala.
5) *Dosar penal nr. 263/P/2018
Referitor la cercetarea penala din dosarele 312/P/2014 si 191/P/2015 ale Directiei Nationale Anticoruptie – Structura Centrala.
6) *Dosar penal nr. 265/P/2018
Referitor la fapte de abuz in serviciu si fapte de coruptie – dosar 404/39/2018 al Curtii de Apel Suceava.
7) *Dosar penal nr. 342/P/2018
Procurorul PG, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie cu sprijinul si acordul procurorului sef Laura Codruta Kovesi a exercitat promisiuni si amenintari asupra martorului denuntator MFI si a inc. SH, cu scopul de a-i determina sa dea declaratii mincinoase in ceea ce o priveste in dosarul penal nr. 95/P/2015.
8) *Dosar penal nr. 358/P/2018
Prin sesizarile formulate autorii sustin ca in esenta persoanele din conducerea Primariei Jilava ar fi fost favorizate de catre toti cei vizati in derularea litigiului pe care SOCIETATEA AGRICOLA JILAVA l-a avut cu Primaria Comunei Jilava in perioada anilor 1997-2006.
9) *Dosar penal nr.849/P/2018
In cursul anului 2015 la solicitarea procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti si sub amenintare ca va fi arestat, numitul CVA a colaborat la inscenarea unor dosare penale pentru anumite persoane cu functii publice, prin ticluirea de probe. Toate aceste tehnici de fabricare a dosarelor penale au fost acceptate de catre procurorul general Laura Codruta Kovesi.
10) * Dosar penal 891/P/2018
Persoana vatamata PS din mun. Constanta a formulat plangere penala in referire la solutiile dispuse in dosarele privind pe demnitarii statului.
11) *Dosar penal nr. 1122/P/2018
Persoana vatamata a fost nemultumita de modul in care au fost efectuate cercetarile penale in dosarul in care s-a dispus trimiterea in judecata – dosar penal 11P/2017 precum si referitoare la tergiversarea solutionarii plangerii de catre procurorul Laura Codruta Kovesi, plangere depusa in luna februarie 2017 la Directia Nationala Anticoruptie – Structura centrala.
12) *Dosar penal nr. 1136/P/2018
In cursul lunii aprilie 2018 numitul IS a fost citat la sediul DNA -Structura Centrala, unde in prezenta procurorului DPS, procurorul sef Laura Codruta Kovesi a incercat prin intimidare sa-I determine sa dea declaratii necorespunzatoare adevarului si care sa-i fie favorabile procurorului OLG.
13) *Dosar penal nr. 1172/P/2018
La data de 03.12.2018 petentul a depus denunt – in cursul anului 2011 Laura Codruta Kovesi, la momentul acela procuror general al PICC], i-a solicitat sa efectueze plata sumei de 268,689 lei reprezentand contravaloarea cursei aeriene Romania – Indonezia si retur, cursa ce urma sa fie efectuata in scopul aducerii in tara a numitului PN, persoana fata de care exista in curs procedura de extradare.
14) * Dosar penal 1279/P/2018
Numitul GFM, presedinte al Fundatiei Europene pentru Buna Guvernare si Prevenire a Coruptiei -EurHonest, Bucuresti, sesizeaza savarsirea infr. de coruptie de catre procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Ministerului Apararii Nationale, Administratie Prezidentiala.
15) * Dosar penal 1417/P/2018
Numitul VOS formuleaza plangere penala sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 280 al. 2 Cpen, 283 al. 2 C pen, privind pe procurorii Kovesi Laura Codruta, IM si BR – in referire la dosar 347/P/2011 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
16) * Dosar penal 1422/P/2018
Numita MF formuleaza plangere penala sub aspectul savarsirii infr. prev. de art. 297 C pen de catre procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie -Kovesi Laura Codruta si magistrati judecatori care au judecat cauzele avute pe rolul Judecatoriei Focsani.
17) * Dosar penal 102/P/2019
Numitii SI si SAD, fosti avocati in Baroul Bihor, formuleaza plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 297 Cod penal, art. 283 Cod penal si art. 280 Cod penal, savarsite de catre Kovesi Laura Codruta, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si alti magistrati, atat judecatori cat si procurori, care le-au instrumentat si judecat dosarele.
18) * Dosar penal 216/P/2019
Numitul SS, persoana privata de libertate, formuleaza plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 297 si art. 367 Cod penal Cod penal de catre procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Kovesi Laurea Codruta si magistrati judecatori care au judecat cauzele avute pe rolul Curtii de Apel Suceava.
„Alte date suplimentare nu va pot fi furnizate”, se precizează în finalul răspunsului oferit ONG-ului.
Secția de Investigare, ea însăși contestată
Opoziția a criticat dur noua secție, spunând că aceasta are doar rolul de a intimida procurorii care luptă împotriva corupției. Și investigarea Laurei Codruța Kovesi a fost catalogată drept o tentativă de intimidare de către opoziție. Mai mulți lideri europeni au vorbit și ei despre investigarea fostei șefei DNA. Proteste de susținere a Laurei Codruța Kovesi au avut loc în mai multe orașe din România, inclusiv la Satu Mare.
Secția de Investigare a Infracțiunilor a fost înființată în 2018 și și-a început activitatea în luna octombrie. Informațiile cu privire la cercetarea fostei șefe DNA au apărut în spațiul public odată cu nominalizarea acesteia pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.
Cand vine vorba de „Romanian Community Coalition” condusa de pastorul Chris Terhes nu merita citit mai departe.
View Comment