Impozitul pe clădiri ar putea crește. Au mai mult noroc cei din orașele mici și de la sate
Impozitul pe clădiri în marile orașe ar putea crește, titrează jurnaliștii de la G4Media, care precizează că coaliția de guvernare s-a înțeles ca taxa să fie calculată în funcție de valoarea proprietății, cea care se regătește în grila notarială.
Citând surse, jurnaliștii G4Media precizează că acolaiția de guvernare a ajuns la un acord în privința impozitul pe clădiri. Acesta ar urma să se calculeze în funcție de valoarea proprietății, care se regăsește în grila notarială. Autoritățile locale pot aplica un impozit cuprins între 0,1% și 0,2% din valoarea de impozitare raportată.
Acest lucru înseamnă că în orașele mari impozitul pe clădiri ar putea creste, în timp ce în orașele mici sau în zonele rurale ar putea scădea.
„Impozitul pe clădiri, în funcție de valoare. E un lucru de bun simț. Dar și primarii au o marjă, ei decid. În moment ce eu mă duc la notar și vând un imobil iar există o grilă notarială de valoare, acea valoare să fie luată și la impozit. Nu îmi cereți ca un apartament din Primăverii care face un milion de euro să plătească același impozit cu un apartament din Buzău care face 80.000 de euro, că nu voi fi de acord”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la sediul Partidului Social Democrat.