FĂRĂ PRECEDENT. Un tânăr din zece consumă droguri la Satu Mare! De la 12 – 13 ani
Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Satu Mare (CPECA Satu Mare), Camelia Iacob, a precizat în municipiul Satu Mare un tânăr din zece se droghează! Acestea sunt datele ultimului studiu, dar Camelia Iacob susține că numărul ar putea fi mult mai mare! Și ca meniul să fie complet, vârsta de la care unii tineri se drpghează a scăzut la 12 – 13 ani.
”Procentul consumatorilor a crescut. Astăzi, peste 10 procente dintre adolescenți consumă droguri ilicite. Vârsta medie scade de la an la an. Asistăm la consumatori de 12 – 13 ani, ceea ce la înființarea noastrp, în 2005, nici nu puteam să concepem. Acum nu mai putem să facem o delimitare clară în ceea ce privește clasele sociale. Aceste etnobotanice sunt frecvente în rândul copiilor care provin din familii defavozrizate. Marijuana este consumată de tinerii cu familii din clasele de mijloc. Avem și cazuri de consum de cocaină, extasy sau amfetamină. Aici avem copii din familii cu venituri mai ridicate”, a spus Camelia Iacob.
Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare au dat detalii despre cum își produc tinerii din județul Satu Mare drogurile.
Dacă tinerii cu părinții înstăriți reușesc să își cumpere cannabis, un drog după care nu ajung prea des pe masa medicilor, alții, fără posibilități materiale, își fabrică, pur și simplu, droguri din otravă de șoareci sau spray de gândaci! Și ajung direct la Unitatea de Primire Urgențe, punându-și viața în pericol.
O recunosc public cei de la Antidrog. Mai exact, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Camelia Iacob.
“Deja din ciclul gimnazial numeroși tineri au cunoștințe cu privire la prețul și locurile de unde își pot procura etnobotanicee și canabisul. Tinerii își confecționează și singuri aceste etnobotanice, din amestecuri de ierburi de fumat cu afecte asemănătoare drogurilor, impregnate cu unele substanțe chimice de uz casnic, cum ar fi otravă de șobolani sau spray pentru gândaci. De aici și incidența intoxicațiilor datorită acestor etnobotanice”, spune Camelia Iacob.
Aceasta doamna camelia și politia ar trebui sa se implice mai mult pentru salvarea acestor tineri nu sa stea sa se uite la ei Cum se distrug .Dar ce contează pentru ei niște tineri ca iei își iau bani frumoși din buzunarul părinților copiilor .
View Comment