Ghid pentru alegerea parfumului potrivit
Cu siguranță că de mai multe ori ai regretat că ai cumpărat un parfum care la început ți-a plăcut, iar două zile mai târziu nu ți-a mai plăcut. Alegerea de parfumuri damă potrivite este simplă, dar există anumite reguli care trebuie respectate.
Cele mai multe parfumuri damă se împart, în funcție de intensitatea lor aromatică, în:
- Stropiri: concentrație de 1%.
- Apă de toaletă: concentrație de la 3% la 15%
- Apă de parfum: concentrație de 15%
- Parfum: Cea mai concentrată formă, cu un conținut de esență aromatică cuprins între 15% și 40%.
Fiecare dintre aceste parfumuri damă are avantaje și dezavantaje care trebuie evaluate.
Parfumul este mai intens și de lungă durată, dar trebuie să fim foarte atenți la cantitatea pe care o aplicăm, deoarece este de preferat ca aceasta să fie mică pentru a obține un efect subtil pe care îl vor observa doar cei care ne sunt apropiați. Este mai degrabă recomandat pentru seara sau pentru ocazii precum petreceri, cine intime sau evenimente de gală.
Formulele de parfumuri damă cu o concentrație mai mică sunt mai proaspete și mai ușoare, ideale pentru vară și la orele dimineții, dar trebuie reînnoite pe parcursul zilei, deoarece parfumul lor se estompează. În funcție de personalitatea noastră și de ritmul nostru de viață, vom prefera anumite mirosuri sau altele.
Cele mai multe parfumuri damă sunt clasificate ca fiind: florale, fructate, citrice, de chihlimbar, lemnoase, condimentate sau parfumuri arăbești.
Notele unui parfum
Notele de vârf: Acestea ne dau prima impresie despre parfumuri damă și durează doar câteva minute, este primul lucru pe care îl mirosim când deschidem sticla.
Notele de mijloc, de corp sau de inimă: Acestea determină caracterul parfumului și apar după cincisprezece minute de la aplicarea acestuia.
Notele de bază sau de fond: Este aroma care rămâne pe pielea noastră, ele fixează personalitatea și pot fi mirosite și după două ore de la aplicare, sunt așa-numitele note de fixare ale parfumului.
Când cumperi un parfum
Mirosul fiecărui parfum variază în funcție de tipul de piele, deoarece epiderma tinde să-și transforme caracteristicile. Prin urmare, se recomandă să îl încerci înainte de a-l cumpăra.
Iată câteva sfaturi
– Alege să cumperi parfumuri damă dimineața. Acesta este cel mai bun moment pentru a alege parfumul, deoarece este momentul în care nasul funcționează cel mai bine.
– Pentru a aprecia mai bine fiecare dintre aceste parfumuri damă, asigură-te că nu porți niciun fel de parfum.
– Pune puțin parfum pe zonele cu puls (gât, manșeta, pliul interior al cotului) și așteaptă aproximativ două ore
– Nu pulveriza parfumul în apropierea bijuteriilor, deoarece metalul acidifică pielea în contact cu acesta.
– Nu încerca mai mult de trei parfumuri de damă deodată, în cele din urmă nasul își pierde capacitatea de a mirosi. Poți mirosi pudra de cafea sau boabele de cafea pentru a șterge aromele și apoi să miroși din nou un alt parfum.
– Așteaptă aproximativ două ore și apoi miroase din nou în punctele în care ai purtat parfumul (parfumurile), identificate anterior, și atunci vei ști care este al tău.
Dacă este necesar să repeți procesul cu parfumurile pe care le-ai găsit potrivite, fă-o din nou. După ce îl cumperi, nu mai există cale de întoarcere.
După ce ai ales parfumul care ți se potrivește, respectă următoarele:
Cum se aplică parfumul
Parfumul este un articol de seducție, Coco Chanel spunea că ar trebui să te parfumezi acolo unde vrei să fii sărutată – așa că poartă-l pe zone indiscrete, cum ar fi gâtul, ceafă, decolteu, după ureche, pe interiorul cotului și pe încheietura mâinii. Hidratează zona de piele pe care urmează să aplici parfumul cu o cremă hidratantă emolientă. Poți pulveriza puțin pe haine fără să le supraîncarci, deoarece ar trebui să dezvăluie o urmă delicată. Două sau trei pulverizări sunt suficiente pentru a mirosi bine pentru tot restul zilei.
Chiar dacă tu nu simți, cei de lângă tine o vor simți.
Cum se păstrează parfumul
Păstrează parfumul într-un loc unde nu primește lumină directă, unde nu există multe variații de temperatură sau unde este prea cald. Păstrează-l în ambalajul său original. Un parfum bine conservat are o durată de viață de 2 până la 5 ani.