Vizită de lucru pe șoseaua de centură a Satmarului. Ministrul Transporturilor Lucian Bode se află în județ pentru a verifica stadiul lucrărilor la cea mai importantă investiție din infrastructura rutieră a municipiului din ultimii 30 de ani. Autoritățile județene speră ca în toamnă, măcar o parte din investiție să fie finalizată, inclusiv podul peste râul Someș, astfel încât șoferii să poată utiliza tronsonul carea leagă DN19 de DN19A. Reprezentantul constructorului a spus că se va încadra în grafic. Stadiul de execuție este la 50%, a mai precizat constructorul.
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, varifică mai multe obiective investiționale din județul Satu Mare. Prima vizită a făcut-o pe cel mai „nou” drum național din județ. Următorul punct pe agenda oficialului este vizitarea celei mai importante investiții din infrastructura rutieră a municipiului Satu Mare, șoseaua de centură. Ministrul a mai verificat stadiul lucrărilor și în luna aprilie, tot în cadrul unei vizite de lucru în județ. Ministrul a vorbit despre darea în folosință a tronsonului de trei kilometri, care leagă DN19 de DN19A.
„Suntem la zi cu plățile. Pe 10 aprilie v-am rugat să vă concentrați pe acest tronson, ca să fie finalizat în acest an. Este foarte important pentru fluidizarea traficului, atât în municipiu, cât și în zonă. Acest tronson, de 3 km, împreună cu podul, ajută mult. Mă bucur să aud că v-ați ținut de obiectivul stabilit”, a spus ministrul Bode.
Ministrul a vorbit și despre problemele cu care s-a confruntat proiectul, având în vedere că datele pentru finalizare au fost „reprogramate”.
Bode a spus că va reveni la recepția parțială a lucrărilor, atunci când cei trei kilometri vor fi dați în folosință, inclusiv podul. De la prefect la viceprimar, ministrul Transporturilor a spus că toate instituțiile fac eforturi pentru ca banii de despăgubiri, despre care spune că sunt blocați în conturile băncii, să ajungă în conturile cetățenilor.
Este vorba despre 468 de parcele, doar 15-20 sunt alte statului român.
Autoritățile i-au transmis ministrului și câteva dintre problemele cu care se confruntă atunci când vine vorba despre proiectele pentru infrastructură. Viceprimarul Adrian Albu a spus că și dorește proceduri mai clare, care să se deruleze mai rapid, în special în situația în care este nevoie de despăgubirea oamenilor. Albu a insistat asupra faptului că cetățenii care rămân fără terenuri nu ar trebui să stea să aștepte după licitații, așa cum s-a întâmplat și în cazul Centurii Sătmarului.
Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de peste 19 km fiind prevăzută cu două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje. Ordinul de începere pentru lucrările a fost emis în luna mai 2017. Constructorul avea initial la dispoziție 18 luni pentru finalizarea lucrărilor, dar termenul a fost extins inițial până în luna septembrie 2020, apoi până în iunie 2021.
Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel.
Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.
Un exemplu perfect ptr coica si restu care vrea primar in satu mare
View Commentmulțumim pentru poze și pentru video.
View Comment„Fluidizarea circulației” pe care încercați să o faceți, este de fapt blocarea circulației. Dacă intri în oraș pe DN19 stai la cozi kilometrice.
View CommentDe ce nu ați arătat acest proiect prin hartă , toată lumea ar fi înțeles traseul și obiectivele proiectului , așa 9 din 10 nu înțeleg !
View Comment