FOTO/VIDEO. O polițistă din Satu Mare, premiată la nivel național. Model de implicare
Comisarul Felicia Hrihorișan – șef al Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – a ridicat premiul câștigat de Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare în cadrul Galei Tineretului din România. Niciun proiect al unei instituții publice nu a ajuns în ultimii doi ani în faza finală. Echipa de la Satu Mare a reușit să convingă cu o campanie menită a atrage atenția asupra principalelor forme de abuz.
„Felicitari colegilor de la prevenire din cadrul IPJ Satu Mare care au obținut locul I la Gala Tineretului din Romania cu proiectul << Violența invizibila>>”, este mesajul transmis de Poliția Română odată cu ridicarea premierului de către comisarul Felicia Hrihorișan.
Nici un proiect al unei instituții publice nu a ajuns in ultimii doi ani în faza finală a Galei Tineretului din Romania.
Campania a pornit de la necesitatea de a informa anumite grupuri ţintă și publicul larg asupra principalelor forme de abuz cu care se confruntă fetele și femeile și de a promova o atitudine de toleranţă, non-violenţă și respect în relaţiile dintre femei și bărbaţi.
„Modelele disfuncționale preluate din propriile familii sau din societate ajung să fie copiate și transpuse în relațiile de cuplu și acesta este un adevărat pericol pentru tineri. Identicarea formelor de abuz, cunoașterea caracterului lor penal și apelul la instituțiile statului, în caz de nevoie, dar și la serviciile conexe, cum este GR.AB.- grupul de suport pentru femeile abuzate (inițiat de IPJ Satu Mare și susținut cu sprijinul unor specialiști din comunitate), sunt principalele beneficii pentru tinerii implicați în proiect”, explică oamenii legii.
Iar grupurile țintă au fost elevii de liceu, dar mai ales tinerii din grupuri vulnerabile, așa cum sunt cei din centrele de plasament.
„Prin această campanie ne-am propus să ajungem la elevii din 10 licee precum și în grupuri vulnerabile, respectiv la tinerii asistați social, în centrele de plasament, casele de tip familial și casele de tip rezidențial pentru tineri în dificultate din județ”, se explică în cadrul campaniei.
Peste 1400 de tineri au participat la întâlniri în cele 6 luni de derulare a campaniei.