Mănăstirea de la Măriuș poate fi considerată centrul spiritual al Țării Codrului. Ridicată în urmă cu 24 de ani, Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” a devenit un veritabil bastion al creștinismului ortodox în această parte de lume. Loc în care mii de persoane vin să îl găsească pe Dumnezeu. Cu atât mai mult astăzi, când s-a sărbătorit ”Adormirea Maicii Domnului”.
Istoria Mănăstirii
Mănăstirea Măriuş a fost înfiinţată în 16 august 1992, la solicitarea credincioşilor din Măriuş, dar şi din împrejurimi, care au ţinut să ducă la îndeplinire angajamentul care l-au luat faţă de Dumnezeu în timpul celui de al doilea război mondial. Începutul vieţii monahale de la Măriuş a fost odată cu venirea a trei monahi de la Mănăstirea Rohia.
La început, la Măriuş s-a construit o bisericuţă de lemn, iar din anul 2000 s-a început şi construcţia bisericii mari, care a devenit peste ani o veritabilă catedrală în mijlocul pădurilor din Codrul de Sătmar, un punct de reper pentru toţi credincioşii din zonă şi nu numai.
Sprijinul comunității pentru un simbol al Codrului
Considerată a fi ”Catedrala Țării Codrului”, Mănăstirea și Biserica sa impozantă au devenit simbolul unității și credinței codrenilor. Fii ai Țării Codrului au pus umărul și au ridicat la Măriuș o veritabilă cetate a ortodoxismului. Codreni în suflet și-n simțiri, oameni precum deputatul Octavian Petric, și primarul comunei Valea Vinului, Radu Cristea, sunt doar câțiva dintre oamenii care au sprijinit prin tot ce au putut ridicarea așezământului monahal.
Mii de credincioși la slujbă
Dovada unității a venit astăzi, încă o dată, cu ocazia ”Adormirii Maicii Domnului”, acolo unde mii de credincioși au umplut curtea lăcașul de cult. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Augustin Vasile, secondat de stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie. Stareţul Mănăstirii Măriuş a mulţumit tuturor binefăcătorilor acestui lăcaş monahal, în special celor care au contribuit la finalizarea lucrărilor la biserică.
Starețul Gherontie, mulțumit de sprijinul comunității
Stareţul Mănăstirii Măriuş, părintele Gherontie, i-a mulțumit deputatului Octavian Petric pentru faptul că a sprijinit refacerea infrastructurii rutiere până la mănăstire, astfel încât credincioșii au acum ocazia să ajungă mult mai ușor.
”Acest drum a fost în primul Program Național de Dezvoltare Locală, iar astăzi ne bucurăm de finalizarea acestor lucrări. Sigur, mai sunt câteva lucruri de făcut, dar după cum ați văzut, a venit foarte multă lume. Pentru că mănăstirea este o atracție și aveam datoria aceasta de a facilita accesul pentru credincioși. Cu atât mai mult cu cât astăzi am sărbătorit una dintre cele mai mari sărbători creștinești a ortodoxiei. Un număr impresionant de creștini au participat la această sărbătoare și ne bucurăm că lumea nu uită credința și vine în număr cât mai mare și cred că este foarte bine”, a declarat deputatul Octavian Petric.
un loc binecuvintat de Dumnezeu.
View Comment