Autoritățile locale din Tășnad au planuri mari pentru zona stațiunii balneoclimaterice. Mai exact, vor să realizeze un aquapark ultramodern, cu tobogane, bazine, terenuri de sport, club, cazino, hoteluri, baze de tratament și…telegondolă.
În acest sens se caută soluții pentru finanțarea lucrărilor, având loc marți și o vizită de lucru a reprezentanților Primăriei Tășnad și a firmelor consultante la Ministerului Economiei, Energie și Mediului de Afaceri. La întâlnire au participat secretarii de stat în cadrul Ministerului Economiei Răzvan E. Pîrjol și Daniela Nicolesco.
”Am avut onoarea și plăcerea de a prezenta împreună cu Aedilis Proiect și Urba Srl, proiectele de dezvoltare a Stațiunii Termale Tășnad, atât conducerii cât și specialiștilor Ministerului Economiei, Energie și Mediului de Afaceri, în vederea găsirii celor mai potrivite soluții privind posibilitățile de finanțare și administrare ale acestora. Discuțiile urmate de prezentare au fost foarte constructive și ne-au deschis noi oportunități de dezvoltare a orașului Tășnad și a întregii zone”, a precizat primarul Grieb Csaba Francisc.
Primarul Tășnadului a declarat pentru PresaSM că s-au pus în discuție mai multe aspecte din cadrul proiectului general. S-a analizat Planul Urbanistic Zonal, după care s-au purtat discuții detaliate pe capitole de dezvoltare. Pentru interiorul ștrandului s-a identificat, împreună cu specialiștii Ministerului Economiei, posibilitatea accesării de fonduri europene, în timp ce pentru zona exterioară au fost luate în calcul mai multe posibilități de finanțare, în special investiții private, care să ducă la diversificarea serviciilor.
În primul rând, ar fi vorba despre construirea unui stadion de fotbal cu aproximativ 2000 de locuri, o sală polivalentă, o zonă de recreere și una de cultură, respectiv un teatru pe apă. Totodată, ar fi nevoie de realizarea unui bulevard central. O altă zonă va fi destinată construirii de hoteluri (cu circa opt unități), iar în apropierea ștrandului ar mai fi indicat să se construiască un cazino și un club, care să funcționeze atât în timpul cât și în afara sezonului estival.
Potrivit sursei citate, legătura dintre stațiune și oraș ar trebui să se facă printr-o telegondolă, iar pe dealul Colina ar putea să se realizeze un spital de recuperare, date fiind proprietățile terapeutice ale apelor termale din zonă.
”Avem pe lista scurtă de investiții a ministerului și finanțarea bazei de tratament. De asemenea, avem un proiect la Compania Națională de Investiții pentru construirea unui bazin didactic, semiolimpic, în incinta stațiunii”, a explicat Grieb Csaba Francisc.
Anul trecut, Primăria Orașului Tășnad a făcut publice primele imagini cu proiectul pe care doresc să îl implementeze în zona actualului ștrand. Există mai multe posibilități, respectiv fonduri ale Uniunii Europene, fonduri guvernamentale sau un parteneriat public-privat, cu un investitor interesat.
Ce spun reprezentanții Primăriei Tășnad: ”Planul Urbanistic Zonal (PUZ)pentru zona turistică s-a finalizat în 2018, după mai bine de un an de muncă. Acest PUZ prevede o dezvoltare importantă a acestei zone pentru următorii 5-8 ani”.