FOTOGALERIE. Mii de cadre medicale din județul Satu Mare sunt în grevă! Peste o mie la Spitalul Județean
Sindicaliștii din Sănătate au intrat ASTĂZI în grevă japoneză, până pe 15 iunie. Doar la Spitalul Județean Satu Mare, peste 1200 de persoane, medici, asistenți, dar și personal TESA vor trage un semnal de alarmă cu privire la salarizare, dar și urgentarea deblocării posturilor din Sănătate.
Este vorba de peste 1.250 de medici, asistente medicale, infirmieri sau personal TESA doar de la Spitalul Județean Satu Mare. La care se mai adaugă membrii Sindicatului Sanitas de la spitalele din Tășnad, Carei și Negrești-Oaș. Vorbim de circa 2.000 de cadre medicale și personal auxiliar, susțin surse din cadrul SANITAS Satu Mare, la solicitarea PresaSM.
Sindicaliștii din Sănătate vor deblocarea angajărilor în cele două sisteme, alocarea sumelor necesare pentru a asigura plata voucherelor de vacanţă pentru toţi angajaţii, adoptarea în perioada imediat următoare a unui act normativ care să asigure atingerea salariului de bază maxim prevăzut în Anexa II la Legea 153/2017 pentru toate categoriile de angajaţi din Sănătate şi Asistenţă socială.
Ce alte revendicări mai au angajații din Sănătate. În plus, printre revendicări figurează și revizuirea ierarhiei pentru toate funcţiile din sănătate, implicit reaşezarea asistentului medical în grila de salarizare cuprinsă în noua Lege a salarizării bugetare; recunoaşterea rolului asistenţilor medicali în funcţionarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare, finalizarea negocierilor şi semnarea CCM la nivelul sectorului de negociere colectivă Sănătate și garantarea menţinerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unităţile medicale din reţeaua CFR şi după ce acestea vor fi transferate la alte autorităţi.
Reprezentanții Guvernului au anunțat că s-a decis deblocarea a 14.000 de posturi în sistemul de sănătate, iar în viitoarea lege a salarizării vor fi eliminate inechitățile salariale și refăcute ierarhizările de personal, astfel încât rolul asistenților medicali să fie recunoscut și plătit corespunzător. Sindicaliștii, în schimb, nu renunță la acțiunile de protest și atrag atenția Executivului cu privire la problemele din sistemul de Sănătate.