Surse din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au declarat pentru PresaSM că pompierii și-au finalizat partea lor de intervenție. Acum intervin specialiștii canadieni pentru a monta sistemele de siguranță, care să ducă în final la rezolvarea situației.
“Au fost dificile operaţiunile de decongestionare a zonei, de a scoate structura metalică din focar. Din punctul nostru de vedere, al pompierilor, am asigurat toate dispozitivele şi rezerva de apă pentru protecţia celor care au intervenit efectiv acolo. Acum specialiştii pot observa mai bine ce se întâmplă în zona respectivă şi pun la punct strategia pe care şi-au propus-o pentru captarea gazului”, au declarat reprezentanții ISU Satu Mare,
Alte surse au declarat că situația se putea rezolva până cel târziu mâine, dar din cauza unor anumite complicații intervenția canadienilor va mai dura câteva zile.
În orice caz, pompierii au reușit să elibereze total zona. Dar au și reușit să desfășoare un impresionant sistem de alimentare cu apă în vederea intervenției pentru montarea sistemelor finale de captare a gazelor. Pompierii au reușit să desfășoare un sistem de transport al apei întins pe 3,3 kilometri de la râul Crasna. Au fost dispuse în teren cinci motopompe de mare capacitate, furtunuri, colectoare și racorduri. Pentru asigurarea rezervei de apă, au fost aduse pe amplasament rezervoare de mare capacitate (60 m3 și 70m3).