FOTOGALERIE. Concurs de bogracs la Ștrandul Tășnad. Zeci de bucătari în competiție
Concurs de preparat celebrul bogracs în Stațiunea Balneo-Climaterică Tășnad. Un număr de 20 de echipe, reunind bucătari iscusiți, s-au înscris în competiția gastronomică organizată de către Primăria și Consiliul Local Tășnad, respectiv UDMR.
Cu această ocazie, bucătarii le arată curioșilor care sunt secretele pentru un bogracs delicios, în condițiile în care fiecare participant are un alt mod preparare, ca să nu mai vorbim despre unele ingrediente care fac diferența de cele mai multe ori.
Așadar, dacă doriți să gustați și dumneavoastră din aceste preparate delicioase o puteți face printr-o vizită la ștrandul din Tășnad. Competiția este în plină desfășurare!
Tășnadul, stațiune turistică de nivel național
Este important de precizat că Tășnadul a devenit în 2020 stațiune turistică de interes național. Ștrandul termal se înscrie în categoria locaţiilor turistice specifice turismului de tratament şi agrement balnear datorită apelor sale termale cu proprietăţi şi calităţi unice, ape provenite dintr-un zăcământ hidromineral-termal captat de la o adâncime de 1354 metri şi având o temperatură medie de 70 grade Celsius.
Calităţile fizico-chimice recomandă utilizarea apei termale în cura externă, pentru următoarele afecţiuni: reumatismale degenerative, reumatismale abarticulare, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), posttraumatice precum şi pentru tratamentul de boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism) sau pur şi simplu agremental, prin îmbinarea cu cura de aer şi soare.
La această data ştrandul termal se întinde pe o suprafaţa de aproximativ cinci hectare şi pune la dispoziţia dumneavoastră următoarele facilităţi:
• 4 bazine pentru adulți și unul pentru copii, toate funcționând cu apă termală de peste 35 de grade Celsius, o perioadă medie de circa 150 zile/an, și o piscină cu apă rece. În perioada Octombrie – Aprilie, funcționează piscina situată lângă ”Pavilionul de Iarnă” (dotată cu dușuri, cabine de schimb, saună), astfel încât turiștii pot beneficia de proprietăţile curative şi recreative ale apei termale pe durata întregului an. Suprafaţa totală a luciului de apă al piscinelor este aproximativ de 2050 mp;
• Spaţiu special amenajat pentru amplasarea corturilor si rulotelor. În incinta acestui spaţiu turiştii au acces la duşuri cu apă caldă, toalete, posibilitate de racordare la reţeaua electrica, grătare amenajate, foişor;
• Loc de joacă pentru copii;
• Terenuri sportive: teren de multifuncţional pe suprafaţa sintetica cu nocturnă, teren sintetic pentru fotbal-tenis, teren de fotbal şi volei pe nisip;
• Sală de conferinţe de 40 de locuri;
• Parcări amenajare;
• Terase şi restaurante în incinta ştrandului.
Pe lângă aceste facilităţi, în imediata apropiere a ştrandului termal există numeroase posibilităţi de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), piscine acoperite, baze de tratament, restaurante, pizzerii, fast-food-uri, magazine alimentare, piaţă agroalimentară, bazaruri, magazine pentru suveniruri, piscine acoperite, bancomate.