Căutările în cazul copilului de 13 prezumat înecat în Someș au fost întrerupte odată cu lăsarea serii. Acțiunile vor fi reluate, anunță pompierii. Aceștia trag și un semnal de alarmă cu privire la pericolul scăldatului în locuri nepermise.
În această după-amiază, pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină cu barca pneumatică pentru căutarea unui băiat în vârstă de 13 ani, care a fost zărit pe luciul apei, pe râul Someș, în zona localității Cărășeu. Până la lăsarea întunericului, pompierii nu au găsit cadavrul băiatului. Acțiunile vor fi reluate, mai precizează pompierii.
Statisticile anilor anteriori arată că, odată cu încălzirea vremii, apar şi cazurile în care copii, tineri şi chiar persoane cu experienţă îşi pierd viaţa la scăldat.
În acest context, pompierii trag un semnal de alarmă, mai ales în ceea ce privește scăldatul în zone nepermise.
Reguli pentru siguranță:
– frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
– respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
– evitaţi scăldatul în mare, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, si curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
– nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe stabilopozi, platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
– nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
– nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
-nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă;
– respectați panourile de avertizare “Scăldatul interzis, pericol de înec”.
În ultimele două zile, la nivel național au fost înregistrate alte trei cazuri în care copii au decedat după ce s-au dus la scăldat. Victimele aveau vârste cuprinse între 10 și 12 ani.