FOTO. Tehnologia ”infraroșu” de plombare nu a funcționat la Satu Mare, se plânge Maskulik. S-a revenit la butelie
Primăria Satu Mare a început să efectueze reparații asfaltice și pe timp de iarnă cu ajutorul unei tehnologii considerate moderne, folosind tehnologia IR (surse de căldură în infraroșu). Această metodă are la bază încălzirea concomitentă a suprafeței gropii și a asfaltului utilizând panouri radiante cu raze infraroşii (IR) până la temperatura la care se poate face plombarea.
Doar că această tehnologie nu a dat efectele scontate pe șoselele municipiului Satu Mare, spune administratorul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba.
”Pe Podul Decebal am avut după o săptămână probleme grave de calitate. A început să se macine plomba. Pur și simplu nu am putut să acceptăm să mergem în continuare cu această tehnologie. Trebuie să avem în vedere și un alt aspect: productivitatea. Într-o zi se puteau face doar cinci sau șase plombe. Să nu mai vorbesc de prețuri. Am considerat că e mai bine să nu aruncăm banii publici doar de dragul de a-i arunca, mai bine am renunțat la această tehnologie”, a spus Maskulik Csaba.
Maskulik Csaba a mai precizat că s-a revenit la vechea metodă, cu butelia, fiind singura disponibilă până în data de 15 aprilie, atunci când se vor deschide stațiile de asfalt.
”În aceste condiții a trebuit să revenim la tehnologia consacrată, cu material stocabile, care se încălzește manual cu arzător (butelie cu gaz, n.red.), iar plombele au o durabilitate de până la o lună sau două luni, totul depinde de condițiile de temperatură. Trebuia să folosim această tehnologie veche, fiindcă nu puteam aștepta până în 15 aprilie, când se deschid stațiile de asfalt”, a precizat administratorul public.
Solicit dreptul la replica pentru aceasta postare. Trebuie ca opinia publica sa stie de ce s-a renuntat la Tehnologia IR si daca alternativa aleasa este mai buna sau nu.
View CommentE simplu, aveți adresa: [email protected]
View Comment