FOTO. Ștrandul Tășnad, cea mai mare atracție turistică din județ. Peste 150.000 de oameni de la deschidere
Stațiunea balneo-climaterică Tășnad a devenit un veritabil magnet pentru turiștii din România! Ajunge să spunem că în ultimele două luni, respectiv iunie și iulie, au ajuns la Tășnad peste 150.000 de oameni. Motivul: calitatea serviciilor, cu apă termală nefiltrată pentru a nu-și pierde calitățile terapeutice și peste 1.500 locuri de cazare, respectiv facilitățile acordate de către administrator.
Peste 150.000 de turiști în ultimele două luni
Stațiunea de la Tășnad nu a devenit o atracție doar la final de săptămână. O arată datele statistice, potrivit cărora turiștii vin și în timpul săptămânii, ia numărul zilelor pe care aceștia le petrec la Tășnad a crescut. Și asta datorită abonamentelor și reducerilor. Ajunge să amintim că grație acestor măsuri o familie și-a luat un abonament pentru 21 de zile! Iar pensionarii se bucură de 10 intrări gratuite.
”Cu peste 150.000 de turiști în ultimele două luni și cu o medie de 3.000 de persoane pe zi, putem să spunem, fără frica de a greși, că Tășnadul a devenit cea mai importantă atracție turistică din județul Satu Mare. Și vorbim despre turiști din tot Ardealul, din Alba, Sălaj, Bihor,Maramureș, Cluj, Arad sau Bistrița-Năsăud”, a spus primarul orașului Tășnad, Adrian Farcău.
Edilul șef a precizat că serviciile au fost diversificate pentru toate categoriile de vârstă și a dat exemplul zonei de plajă, care a fost împărțită astfel încât o parte să fie destinată persoanelor de vârstă medie sau vârsta a treia, care caută liniște și tratament, respectiv o zonă destinată tinerilor care caută să petreacă. Aceștia beneficiază și de o piscină cu apă rece, care își păstrează temperatura de 27 de grade Celsius. Iar autoritățile locale nu se opresc aici cu investițiile.
Administrația locală poartă discuții cu trei firme pentru a se construi un sistem de tobogane în zona bazinului cu apă rece, destinat tinerilor.
Tășnadul, stațiune turistică de nivel național
Este important de precizat că Tășnadul a devenit stațiune turistică de interes național. Potrivit ministerului Turismului, localitatea Tășnad a îndeplinit toate criteriile necesare pentru a primi atestatul de stațiune turistică de interes național.
Ștrandul termal se înscrie în categoria locaţiilor turistice specifice turismului de tratament şi agrement balnear datorită apelor sale termale cu proprietăţi şi calităţi unice, ape provenite dintr-un zăcământ hidromineral-termal captat de la o adâncime de 1354 metri şi având o temperatură medie de 70 grade Celsius.
Calităţile fizico-chimice recomandă utilizarea apei termale în cura externă, pentru următoarele afecţiuni: reumatismale degenerative, reumatismale abarticulare, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), posttraumatice precum şi pentru tratamentul de boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism) sau pur şi simplu agremental, prin îmbinarea cu cura de aer şi soare.
La această data ştrandul termal se întinde pe o suprafaţa de aproximativ cinci hectare şi pune la dispoziţia dumneavoastră următoarele facilităţi:
• 4 bazine pentru adulți și unul pentru copii, toate funcționând cu apă termală de peste 35 de grade Celsius, o perioadă medie de circa 150 zile/an, și o piscină cu apă rece. În perioada Octombrie – Aprilie, funcționează piscina situată lângă ”Pavilionul de Iarnă” (dotată cu dușuri, cabine de schimb, saună), astfel încât turiștii pot beneficia de proprietăţile curative şi recreative ale apei termale pe durata întregului an. Suprafaţa totală a luciului de apă al piscinelor este aproximativ de 2050 mp;
• Spaţiu special amenajat pentru amplasarea corturilor si rulotelor. În incinta acestui spaţiu turiştii au acces la duşuri cu apă caldă, toalete, posibilitate de racordare la reţeaua electrica, grătare amenajate, foişor;
• Loc de joacă pentru copii;
• Terenuri sportive: teren de multifuncţional pe suprafaţa sintetica cu nocturnă, teren sintetic pentru fotbal-tenis, teren de fotbal şi volei pe nisip;
• Sală de conferinţe de 40 de locuri;
• Parcări amenajare;
• Terase şi restaurante în incinta ştrandului.
Pe lângă aceste facilităţi, în imediata apropiere a ştrandului termal există numeroase posibilităţi de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), piscine acoperite, baze de tratament, restaurante, pizzerii, fast-food-uri, magazine alimentare, piaţă agroalimentară, bazaruri, magazine pentru suveniruri, piscine acoperite, bancomate.
Apropo de băile Tășnad, am fost acolo 3 ani la rând și nu am văzut nici cea mai mică îmbunătățire, deși este plin de lume, toaletele arată sub orice critică, nu mai este reducere pentru pensionari, iar șezlongurile sunt destul de scumpe pentru închiriat. La ce încasări au ar putea să arate cu mult, mult mai bine.
View Comment