FOTO. Steak-ul vedetă din Satu Mare. Îl găsiți la Verdi, locul experiențelor culinare unice
Gusturile nu se discută, dar se pot rafina. Pentru asta e nevoie de cineva care să-și asume educarea consumatorului, iar unul dintre puține restaurante din Satu Mare care face acest lucru este Verdi.
Cei de la Verdi își doresc ca sătmărenii să aibă cunoștințe mai avansate atunci când vine vorba de steak-uri, fripturile de vită suculente și pline de arome. De cum le treci pragul vei da cu ochii de frigiderul în care carnea este depozitată, având posibilitatea să îți alegi singur bucata de carne pe care ei să ți-o gătească și să ți-o pună pe masa, alături de un pahar de vin cu care aceasta se potrivește.
Toată carnea prezentată de cei de la Verdi este maturată cel puțin 21 de zile într-un frigider Dry Ager. Maturarea reprezintă un proces ce duce la uscarea cărnii, dar doar în măsura în care apa este eliminata iar savoarea cărnii este amplificată.
Aveți de ales între trei tipuri de carne Rib-Eye, Tomahawk sau T-Bone, toate provenind de la vite Black Angus PREMIUM, fiind una dintre cele mai căutate cărni la nivel Mondial.
Bucata de carne aleasă de voi ajunge pe un grătar Josper, revelația din bucătăriile de top din toată lumea și este gătită la jar . Întregul proces de gătire este de fapt un ritual, pe care bucătarii de la Verdi îl respect cu strictețe.
Știați că aceștia nu au voie, de exemplu, să înțepe bucata voastră de carne, atunci când o întorc pe grătar? Asta pentru a păstra la interior toată savoarea și toate sucurile cărnii, care îi dau gustul de care voi vă veți îndrăgosti după prima bucată degustată. Tot din secretele pregătirii unei astfel de bucăți de carne este și condimentarea, care se face doar la final, când carnea e prăjită, după care se lasă 10 minute la odihnit.
Cei de la Verdi își doresc cu adevărat să ridica standardul bucătăriilor din Satu Mare, motiv pentru care au decis ca din restaurantul lor să puteți achiziționa Rib-Eye, Tomahawk sau T-Bone în varianta crudă, pentru ca mai apoi să o gătiți voi acasă, după bunul plac, pe baza recomandărilor pe care ei vi le transmit cu privire la modul de gătire.
CONTACT
TELEFON: 0743 028 000
Facebook: Verdi (Verdi Restaurant)
MAIL: [email protected]
ADRESĂ: Piața Libertății, nr. 5, Satu Mare (parter Vila Bodi)