Sensul giratoriu ”impunător” de la Terebești a fost ras la nivelul solului. Și astfel s-au dus pe Apa Sâmbetei o jumătate de milion de euro. Bani din care se puteau face alte lucruri. Și mai grav, sensul giratoriu a fost furat pe bucăți, tot aici fiind înregistrate și mai multe accidente rutiere grave.
Care era ”logica” unei investiții…aparent fără sens
Construcția a costat 2.2 de milioane de lei și leagă două localități de… groapa de gunoi. Oamenii sunt revoltați și spun că banii puteau fi cheltuiți cu folos. În iunie 2018 mai erau câteva bucăți de pavaj. Apoi, s-a furat tot.
Mariana Avorniciți, primarul din Terebești, declara în momentul inaugurării acestui sens: “Pentru noi este foarte important. Leagă satele din jur de groapa ecologică”.
Se pare că nu la fel de important a fost pentru unii localnici. Care, cel mai probabil, și-au pavat curțile. Polițiștii nu trebuiau decât să meargă în comunitățile mai slab dezvoltate din Terebești. Există șanse să și găsească acele dale.
Decizie drastică
După ce în zonă au fost mai multe accidente, Consiliul Județean a decis diminuarea înălțimii. Pe cale de consecință, conducerea Consiliului Județean a dat ordin unei firme specializate să reducă înălțimea rotondei din sensul giratoriu la doar circa 15 centimetri deasupra cotei drumului, dalele fiind înlocuite cu un spațiu verde, a spus președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, pentru PresaSM.
Astfel, chiar dacă șoferii vor rata sensul giratoriu vor ajunge măcar în siguranță pe spațiul verde, fără să-și pună în pericol viața lor sau pe a altora.
”Oricât de multe sisteme de semnalizare am pus în acea zonă tot nu au avut efect. Așa că am decis să reducem înălțimea. Sperăm să aibă efect această măsură”, a spus Pataki Csaba.
Ștef: Nu a fost o soluție fericită
Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, în mandatul căruia s-a construit sensul groazei de la Terebești, recunoaște că această măsură nu a fost una fericită. Mai mult, Adrian Ștef spune că administratorul drumului – care este Consiliul Județean poate răspunde penal.
”Cred că acest sens giratoriu nu a fost o soluție fericită. Art. 5, alin. 6, din OUG nr. 195/2002 (Codul Rutier): În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum şi a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravenţional, civil sau penal, în condiţiile legii“, a spus Adrian Ștef.
Puteau foarte bine sa-l faca la intersectia DN19F cu Mediesul Aurit si Potau,acolo unde frecvent se intampla accidente !!!
View CommentSi mai ridicam taxele si impozitele.
View Comment