FOTO. Secretul succesului Istanbul. Restaurantele care i-au cucerit pe sătmăreni și băimăreni
Reprezentanții lanțului de restaurante Istanbul vor să îi asigure pe sătmăreni că toate mâncărurile preparate în bucătăria proprie țin cont de toate standardele de igienă sanitară. De asemenea, materia primă este de calitate și nu se face rabat de la această regulă. Fiindcă un preparat de calitate nu se poate face decât cu produse de calitate.
Care este secretul succesului lanțului de restaurante Istanbul?! Reprezentanții acestuia ne explică parțial: ”material primă de calitate, rețete proprii, perfecționate în ani de experiență, respectiv un bucătar șef cu studii în domeniu și care a câștigat recent o competiție gastronomică importantă”.
”Noi suntem foarte transparenți, gătim în fața clienților, bucătăria este deschisă. Astfel încât clientul să vadă bucătăria. Vizavi de materia primă pe care o folosim. Alții fac sosurile din maioneză, noi facem sos din iaurt grecesc și smântână, de asta sosul nostru nu e greu la stomac. Noi vrem să oferim calitate, nu cumpărăm cele mai ieftine produse. Noi nu folosim carne de porc, dar folosim carne de vită, de pui, de curcan și de oaie de calitate”, spun reprezentanții Istanbul.
O garanție a succesului este bucătarul șef, venit din Pakistan, dar care a lucrat ani la rând în restaurante din Cipru sau din Cluj-Napoca, iar recent a câștigat o competiție gastronomică de prestigiu la Cluj-Napoca.
”Domnul Iftikhar este bucătar șef pe toate locațiile. El este bucătar șef ca și profesie, a terminat Institutul Gastronomic. A lucrat mult în Cipru, apoi în Cluj-Napoca. De exemplu, în luna ianuarie a acestui an, bucătarul nostru a luat primul loc dintre 160 de bucătari la un mare concurs gastronomic în Cluj-Napoca. Vorbim despre un concurs internațional, cu bucătari inclusiv din Canada sau din Franța. Avem o echipă de profesioniști, nu avem cum să greșim”, spun oficialii Istanbul.
Vizavi de ultimul control al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, cei de la Istanbul susțin că au fost identificate probleme minore, dar care nu pun în pericol sub nicio formă sănătatea clienților.
”La noi nu s-a găsit nimic expirat, nu s-a găsit murdărie. Nimic care să pună în pericol în vreun fel sănătatea consumatorului. În localul nostru, toți clienții care vin la noi știu că curățenia este pe primul loc. Au fost găsite doar mici probleme, pe care le-am remediat imediat. Ne-au spus cei d ela Protecția Consumatorului să punem și ingradientele care stau la baza produselor noastre. Acest lucru este greu de realizat, fiindcă rețeta noastră este secretă. Dar ne vom conforma, totul pentru ca clienții să fie mulțumiți”, au spus reprezentanții Restaurantului Istanbul.
Datorită succesului de care se bucură, pe lângă cele două magazine din municipiul Satu Mare și unul din Baia Mare, lanțul Istanbul își va mai deschide un restaurant în municipiul Baia Mare.
”Sunt în afacere de patru ani, iar peste o lună mai deschidem o locație în Baia Mare”, este promisiunea celor de la Istanbul pentru băimăreni.