FOTO. S-a finalizat modernizarea unuia dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene din Satu Mare. Cu cât a crescut viteza de deplasare
Nu mai puțin de 94.013.184 lei, bani veniți din fonduri europene, a cheltuit Consiliul Județean Satu Mare pentru modernizarea unuia dintre cele mai lungi tronsoane de drum județean/ Este vorba despre DJ108R Beltiug și Hodod, în lungime de 38 de kilometri, care asigură acum o legătură rutieră rapidă și în condiții de siguranță între județele Satu Mare și Sălaj. Potrivit autorităților, grație lucrărilor de modernizare, viteza medie de deplasare a autovehiculelor pe acest tronson de drum a crescut de la 48 km/h la 60 km/h.
Consiliul Județean Satu Mare a inaugurat astăzi unul dintre cele mai mari tronsoane de drumuri județene care au fost modernizate în ultimii ani. Drumul județean DJ 108R din DN 19A Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Hurezu Mare – DJ 108P – DJ 196 Corund – Bogdand – Hodod limită cu județul Sălaj, a fost modernizat cu fonduri europene pe o lungime de 38 de kilometri și asigură acum o legătură rutieră rapidă și în condiții de siguranță între județele Satu Mare și Sălaj.
“Am reușit ca dintr-un drum județean care avea numeroase porțiuni de pământ, să construim unul dintre cele mai moderne tronsoane rutiere din județ. Prin această amplă investiție, scopul nostru este să impulsionăm dezvoltarea socio-economică a întregii zone. Vrem să atragem noi investitori și să oferim condiții bune de trai locuitorilor din această parte a județului. De asemenea, prin modernizarea acestui drum am creat toate condițiile pentru a dezvolta legăturile turistice către cramele din Beltiug și Dobra, către ștrandul din Beltiug, conacul Degenfeld și castelul Wesselényi din Hodod” – a precizat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, la inaugurarea traseului.
De-a lungul drumului modernizat au fost construite două poduri noi, unul în Hodod și unul spre Hurezu Mare și au fost reabilitate alte două poduri la intrarea în Hurezu Mare. În zonele cu treceri pentru pietoni, iluminatul public s-a realizat cu panouri fotovoltaice, fiind montați 20 de stâlpi și 20 de console cu lampă cu lumina focusată pentru indicatoarele “Trecere pentru pietoni”. Pentru a se asigura o bună scurgere a apelor pluviale, s-au realizat șanțuri noi, rigole și podețe. De asemenea, au fost amenajate 15 stații de autobuz în afara carosabilului, au fost construite drumuri laterale și 259 de accese la proprietățile riveranilor. Pentru o mai bună siguranță a circulației rutiere, au fost montați parapeți, indicatoare rutiere, borne kilometrice și hectometrice și s-au trasat marcajele rutiere longitudinale și transversale.
„Prin modernizarea acestui tronson sunt deserviți peste 13.000 de locuitori ai județului Satu Mare. Această amplă investiție leagă două drumuri naționale, facilitând accesul către Zalău, Cluj-Napoca și Baia Mare. Proiectul are un impact benefic asupra traficului, deoarece timpul parcurs între județe a fost redus cu 25%, viteza medie de deplasare a autovehiculelor crescând de la 48 km/h la 60 km/h”, precizează Consiliul Județean Satu Mare într-un comunicat de presă.
Proiectul de modernizare a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar valoarea totală a investiției este de 94.013.184 lei.
Era mult mai important de reabilitat DJ193 decat acest drum intre aceste localitati care oricum aveau acces cu drumuri asfaltate la DN19 !!Dar avand in vedere cine e la conducerea Consiliului Judetean szatmarnemeti…e clar cine a avut prioritate !!
View Comment