FOTO. S-a deschis cea mai modernă creșă din județ. Prima din Negrești-Oaș, de după Revoluție
Prima creșă din oraşul Negreşti–Oaş a fost inaugurată miercuri, instituţia de învătământ ante-preşcolar urmând să primească un număr de 60 de copii până la 3 ani. Creșa este una foarte modernă, dotată la ultimele standarde, şi oferă servicii de îngrijire şi educaţie timpurie de calitate şi supraveghere.
Creşa are o suprafaţă de 965 mp și a fost costruită pe locul fostei şcoli nr. 2, pe strada Popeşti din orașul Negrești-Oaș. Spațiul este împărțit între 4 dormitoare, 2 săli de joacă, grupuri sanitare pentru copii, biberonerie, oficii alimentare, bucătărie cu spaţiile de depozitare aferente şi camere de preparare pe categorii de mâncare, spaţii pentru personalul medical şi cel de conducere.
Creşa va putea primi din perioada imediat următoare un număr de 60 de copii cu vârste de până la 3 ani.
„Inaugurăm astăzi prima creşă din Negreşti-Oaş, după 30 de ani în care oraşul nostru nu a oferit astfel de servicii educaționale. Este nu doar prima creşă din oraş, ci o instituție de învăţământ ante-preşcolar care îndeplineşte ultimele standarde în domeniu, începând de la spaţii dedicate până la dotări interioare şi exterioare. Sunt bucuroasă că prin acest proiect vom reuşi să creăm pentru copii un mediu educațional în concordanţă cu timpurile în care trăim, care să le ofere confort şi – foarte important – siguranţă. Este o investiţie mult aşteptată de părinţii din oraşul nostru, iar noua creşă vine în întâmpinarea celor care, în momentul în care revin la serviciu, la finalul concediului de îngrijire, sau în unele cazuri mai devreme, sunt în situaţia dificilă de a nu avea cu cine să-i lase pe micuţi. Este un loc în care cei mai mici locuitori ai orașului nostru vor avea posibilitatea să descopere lumea într-un mediu cald, prietenos şi protectiv, iar părintii să aibă liniştea că aici micuţii lor vor fi în siguranţă”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.
Valoarea investiţiilor realizate la creşă se ridică la 3,826 milioane lei cu TVA, fiind finanţate din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi din buget local, din care 3,3 milioane de lei investiţia sine (construcţia efectivă) şi 526.000 lei dotări.
Au fost create și 30 de noi locuri de muncă prin noua unitate de învățământ, iar angajații vor beneficia de cursuri de profesionalizare.
„Aici s-au creat și 30 de noi locuri de muncă, iar angajații vor parcurge și cursuri de profesionalizare, in valoare de 2,7 milioane de lei”, a precizat la inauguare primarul Aurelia Fedorca.