FOTO. Proiect inedit la Odoreu. Cei mici s-au distrat la Muzeul Virtual. A fost forforă mare și la Târgul de Mărțișor
Proiect inedit la Odoreu, acolo unde autoritățile locale, cu bani europeni, au amenajat pentru cei mici un Muzeu Virtual. Pe lângă podeaua interactivă și tableta uriașă, copiii se pot distra și în camera interactivă, care vine la pachet și cu o podea cu vibrații.
A fost înghesuială mare la Muzeul Virtual din Odoreu, care astăzi și-a deschis porțile pentru cei mici. Vorbim de un proiect inedit, realizat cu bani europeni și care vine să sprijine activitățile interactive pentru copii folosindu-se de tehnologie. Astfel, cei mici au fost rapid cuceriți de podeaua interactivă cu imagini, care reacționează la mișcările utilizatorilor, în timp ce, împreună cu autoritățile locale, pe o tabletă uriașă, cei mici și-au pus cretivitatea la încercare realizând pești personalizați. Iar distracția nu se va termina aici, cei mici vor primi notificări în conturile create pentru a nu uita să revină la muzeu și să aibă grijă de animalul virtual.
Pe lângă podeaua interactivă și tabletă, muzeul vine și cu o cameră interactivă pentru diferite jocuri, ce conștine și o podea cu vibrații.
Muzeul virtual nu este singurul proiect demarat cu bani europeni. Potrivit edilului, s-au achiziționat și trei pontoane pentru pescuit, patru pontoane pentru a acosta și 3 hidrobiciclete, împreună cu vestele de salvare necesare, astfel încât Balta de la Berindan să ofere locuitorilor comunei și nu numai cât mai multe motive de a petrece timpul liber împreună, pe malul apei.
„Am luat banii europeni și i-am transformat în acest club interactiv pentru copii. Acesta e doar un proiect, mai avem unul care se va încheia curând și la balta, prin care am cumpărat patru hidrobiciclete și veste de salvare. Lucram de aproximativ 2 ani la aceste proiecte și ne bucuram pentru orice putem aduce în comuna noastră și nu trebuie să cheltuim bani din buget, mai bine sa se regăsească la noi decât sa ajungă înapoi la UE,„ a declarat primarul Dumitru Pop.
Și pentru că tot astăzi a fost și prima zi de primăvară calendaristică, 1 Martie a fost un prilej perfect pentru a adunat la un loc bunici, părinți, copii și cadre didactice, în cadrul unui eveniment dedicat Mărțișorului care a cuprins nu doar deja tradiționalul Târg de Mărțișor, ci și activități caritabile și acțiuni ecologice și un scurt program artistic pregătit de cei mici.
Evenimentul s-a derulat în cadrul unui proiect național susținut de ministerul Educației prin care se dorește promovarea valorilor naționale și culturale în râdul preșcolarilor de la Grădinița Floare de Lotus.
Vânzarea mărțișoarelor în cadrul comunității a avut și un scop caritabil. Sub genericul „Petale în vânt”, cadrele didactice au pregătit un proiect care a vizat strângerea de fonduri atât pentru o excursie a preșcolarilor, cât și pentru o donație spre organizația Salvați Copiii. Evenimentul este similar cu cel organizat de Crăciun.
Evenimentul de astăzi a avut și o componentă ecologică. Cei mici au realizat mărțișoarele din obiecte colectate selectiv, copiii învățând mai multe despre importanța reciclării.
Și pentru că vânzarea la târg a mers foarte bine, cei mici și-au recompensat „clienții” și cu un scurt moment artistic, cu poezii și cântece despre bucuria venirii primăverii.