FOTO. O sătmăreancă a deschis primul bistro raw-vegan din Satu Mare (P)
În municipiul Satu Mare s-a deschis oficial duminică, 15 noiembrie, primul bistro raw-vegan, Little Tyke Satu Mare, pe str. Ștefan cel Mare nr. 1.
Zeci de sătmăreni au gustat din preparatele delicioase pregătite în laborator de Chef Narcisa Filep, o sătmăreancă care a reușit să acceseze fonduri europene pentru a-și îndeplini visul, acela de a deschide un local unde să poată pregăti rețete delicioase de prăjituri, pizza, burgeri și multe alte bunătăți după rețete raw-vegan.
Dulciurile vândute sunt realizate fără niciun fel de produse de origine animală, nu sunt preparate termic şi nu conţin zahăr. Astfel, produsele sunt preparate în principal doar din fructe, seminţe, nuci şi sirop de agave și curmale.
„Am pornit pe acest drum din dorința de a oferi familiei mele cele mai gustoase, dar și sănătose alimente, iar după ce am adoptat regimul vegetarian am fost tot mai convinsă că acesta este modul în care doresc să îl cresc pe băiețelul meu, Dominic. Recunosc că nu a fost un drum lipsit de provocări, însă am întâlnit mereu oamenii care m-au susținuț, mi-au dat curaj și mi-au oferit soluții când nu le aveam”, a spus Narcisa Filep.
Prăjiturile fără zahăr și preparatele fără ingrediente de origine animală, i-au atras pe sătmărenii în căutare de alimente sănătoase
Zeci de sătmăreni au devenit prieteni fideli ai bistro-ului într-un timp foarte scurt. Little Tyke Satu Mare a reușit să îi impresioneze chiar și pe cei mai exigenți dintre sătmăreni. Chiar dacă oferă doar preparate pregătite după rețetele raw-vegane, bistro-ul este căutat și de către cei care încă nu au adoptat acest regim alimentar, dar sunt dornici să mănânce mai sănătos, să elimine din dietă zahărul și aditivii.
Spiritul antreprenorial amestecat cu pasiunea pentru gastronomie au determinat-o pe Narcisa să riște, însă a dorit să stăpânească arta pregătirii acestor preparate și s-a specializat, participând la diferite cursuri și un program de pregătire intensă coordonat de raw-chef Lavinia Frăsinescu, CEO Little Tyke București.
„Am fost mereu pasionată de sănătate, frumusețe, stare de bine și urmăream cu mult interes postările doamnei Frăsinescu. Ea și toată familia Little Tyke au crezut în visul meu, mi-au dat încredere și bineînțeles m-au ajutat să îmi dezvolt abilitățile în arta pregătirii acestor bunătăți”, spune Narcisa.
Duminică, cu ocazia deschiderii oficiale, Narcisa a împărtășit cu sătmărenii care au fost prezenți în număr mare la eveniment povestea ei, însă și-a dorit să o prezinte sătmărenilor și pe Chef Lavinia Frăsinescu, fondatoarea Little Tyke București care îi este mentor și sursă de inspirație.
„ M-am bucurat să găsesc în Satu Mare atâția oameni frumoși care au adoptat un stil de viață sănătos, apreciază preparatele pregătite după rețete raw-vegane care pe lângă că sunt sănătoase sunt delicioase. Sătmărenii care vor trece pragul locației din Satu Mare vor găsi un loc primitor și călduros unde vor găsi cele mai gustoase preparate sărate, cât și cele mai rafinate prăjituri, sănătoase, perfecte și pentru momentele speciale din viata ta. Am încredere în echipa Little Tyke Satu Mare și știu că pregătesc aceste preparate după cele mai înalte standarde de calitate și respectând valorile familiei Little Tyke”, a spus Chef Lavinia Frăsinescu.
Toate noutățile, precum și Prânzul Zilei sunt postate pe pagina de facebook Little Tyke Satu Mare, iar pentru comenzi personalizate și informații, chef Narcisa Filep răspunde la numărul de telefon 0741.934.132.