FOTO. Năpădiți de șobolani, în județul Satu Mare: „E ceva îngrozitor! Nu le este frică de noi”
După locuitorii din municipiul Satu Mare, a venit rândul celor din Carei să se îngrijoreze de numărul mare de șobolani. O fotografie postată de cei de la Asociația Puffi arată cât de gravă a devenit problema.
Mii și mii de exemplare, spun cei de la Asociația Puffi, mișună în jurul adăpostului și nici măcar nu se mai feresc de oameni. Situația a devenit atât de gravă încât adăpostul a renunțat și la mâncarea pe care o primea de la restaurante, în speranța că va putea pune capăt invaziei.
„Este ceva îngrozitor să vezi atâția șobolani. Am încercat fel de fel de metode de a-i rării, dar este imposibil de stârpit. Am renunțat și la mâncarea primită de la restaurante o perioadă lunga de timp pentru a putea deratiza cât mai des. Este cât se poate de greu și de anvoios să-i stârpim având în vedere ca ei se înmulțesc la 21 de zile, la noi sunt mii și mii de exemplare, și nu le este frică de noi!,” spun cei de la Asociația Puffi.
Cu o situație similară se confruntă și locuitorii din mai multe zone din municipiul Satu Mare. Cititorii PresaSM ne-au trimis mai multe imagini cu rozătoarele care colcăie în jurul tomberoanelor din cartierul Micro 17, iar povești similare sunt și în zona Centrală Veche, acolo unde reabilitarea unei clădiri se pare că a deranjat un cuib de șobolani.
Probleme sunt și în zona tomberoanelor, acolo unde rozătoarele găsesc cu ușurință mâncare, mai ales că, nu de puține ori, fie cetățenii aruncă gunoiul menajer în afara tomberonului, fie oamenii străzii scot mizeria și o lasă lângă punctele de colectare.
În plus, mai sunt și persoane care aruncă resturi alimentare de la geamul sau balconul apartamentelor, astfel că șobolanii găsesc cu ușurință mâncare în cartierele sătmărene.