FOTO. Munte în flăcări într-un județ din țară. Totul a pornit de la o petrecere. Ard zeci de hectare de pădure
Incendiu masiv de pădure într-un județ din țară. Peste 100 de pompieri, pădurari dar și voluntari se luptă cu flăcările, într-o intervenție îngreunată de caniculă și vântul care a propagat rapid flăcările. Potrivit jurnaliștilor de la Digi24, totul a pornit de la niște petrecăreți care ar fi dat foc la gunoaiele rămase în urma distracției. Autoritățile spun că incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 20 de hectare, cuprinzând atât pădurea de foioase cât și cea de rășinoase.
Douăzeci de hectare de pădure ard în județul Vâlcea. Zeci de pompieri, pădurari și voluntari intervin în zonă pentru a localiza focarele. Autorităţile din Vâlcea au solicitat sprijin aerian pentru stingerea incendiului izbucnit luni după-amiază în localitatea Racoviţa, din cauza vântului puternic acesta extinzându-se în pădurea de foioase şi răşinoase din apropiere.
Este cea de-a doua zi în care pompierii acționează în zona Racovița din județul Vâlcea. Sunt peste 100 de persoane, pompieri, pădurari și foarte mulți voluntari, care încearcă să stingă flăcările.
La fața locului au fost dispuse 4 autospeciale cu apă și spumă pentru a stinge incendiul, însă autoritățile au apelat și la un elicopter care ar trebui să sosească în câteva minute în această zonă pentru a arunca din aer apă.
Incendiul ar fi pornit luni, după ce mai multe persoane au organizat o petrecere și au dat foc la gunoaie, iar flăcările s-au extins.
Săptămâna trecută, autoritățile din Bihor au fost cele care au solicitat intervenția unui elicopter tot din cauza unui incendiu de pădure.
Pompierii din întreaga țară au tras repetate semnale de alarmă cu privire la incendiile de vegetație, mai ales în contextul secetei, vegetația uscată se aprinde ușor, în timp ce vântul poate propaga rapid flăcările. Ieri, pompierii din Satu Mare au intervenit din nou în zona Cărășeu, tot din cauza unui incendiu de vegetație.
„Folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole, fără respectarea prevederilor legale și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător. Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime”, au avertizat în repetate rânduri pompierii.