FOTO. Ravagii făcute de furtună în județele vecine. Cod roșu și Cod portocaliu în Bihor și Maramureș
Furtuna face probleme în județele vecine. Meteorologii au emis în această după-masă Cod portocaliu pentru mai multe localități din județul Maramureș, în timp ce pentru localități din Bihor a fost emis un Cod roșu de furtună. Pe DN19 Satu Mare – Baia Mare, sunt deja și probleme în trafic.
Probleme din cauza furtunii pe DN19 Satu Mare – Baia Mare din cauza furtunii. Mai multe localități din Maramureș au intrat sub Cod protocaliu de vreme rea, iar pe drumul național care leagă cele două municipii, în localitatea Cicârlău, aflată și ea sub avertizare de vreme rea, mai mulți copaci au căzut pe carosabil iar traficul se desfășoară cu dificultate spun șoferii care au trecut prin zonă.
Potrivit meteorologilor, Maramureșul va rămâne sub Cod portocaliu până la ora 19:30, locuitorii se vor confrunta cu vânt puternic cu rafale de peste 70…80 km/h, vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 25-30 l/mp.
Avertizări de vreme rea au fost emise pentru mai multe localități din nord-vestul țării. În județul Bihor meteorologii au emis un Cod roșu de vreme rea pentru mai multe localități. Satu Mare va intra și el sub Cod portocaliu de vreme rea.
În Bihor, Codul roșu a făcut ravagii
În Bihor, Codul roșu a făcut probleme. Acoperișuri au fost smulse de vânt, în timp ce au căzut bucăți de cărămidă de pe clădiri și mai mulți copaci au fost culcați la pământ, îngreunând traficul atât în orașe, cât și pe drumurile naționale.
Codul roșu din Bihor a vizat localitățile Oradea, Săcueni, Aleșd, Sânmartin, Tileagd, Tinca, Diosig, Dobrești, Oșorhei, Brusturi, Vadu Crișului, Nojorid, Ceica, Sălard, Șuncuiuș, Aștileu, Holod, Pomezeu, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Cociuba Mare, Hidișelu de Sus, Lugașu de Jos, Borș, Țețchea, Aușeu, Tulca, Girișu de Criș, Măgești, Roșiori, Lăzăreni, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Husasău de Tinca, Cefa, Ciuhoi, Cetariu, Căpâlna, Sănnicolau Romăn, Toboliu, Mădăraș, Tămășeu, Săcădat, Sâmbăta, Paleu, Gepiu, Spinuș.
Meteorologii au semanalt vijelie puternică cu rafale de peste 90-100 km/h, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale ce vor depăşi 30-35 l/mp
Zeci de copaci au căzut peste mașini și peste carosabil, iar circulația în Oradea a fost restricționată pe mai multe artere din cauza arborilor care au fost scoși și din rădăcini de vântul puternic. Potrivit celor de la ISU Crișana, au fost peste 200 de apeluri la 112 în urma furtunii care a lovit marți după-masa municipiul din județul vecin.
Un restaurant a rămas pur și simplu fără geamuri, după ce acestea au fost smulse de vânt. Mai multe acoperișuri, dar și alte elemente de construcții au fost purtate de vânt, în timp ce copacii au distrus și monumente din cimitire.