FOTO. Drama bebelușilor abandonați la Spitalul Județean Satu Mare. Mărturia unui medic
Zeci de bebeluși au fost abandonați la Spitalul Județan Satu Mare în cursul anului trecut. În patru dintre cazuri a fost vorba despre mame minore.
Copiii nedoriți
Potrivit informațiilor PresaSM, în cursul anului 2022, un număr de 19 copii au fost abandonați la Spitalul Județean Satu Mare.
În 12 cazuri, mamele au provenit din mediul rural, în timp ce în alte șapte cazuri, mamele au fost din mediul urban. Patru dintre mamele care și-au lăsat micuții la spital erau minore, au precizat pentru PresaSM cei de la Spitalul Județean Satu Mare.
Acești bebeluși ajung, mai apoi, la Secția de pediatrie externă Tășnad a Spitalului Județean Satu Mare. Unii dintre bebeluși au fost abandonați de părinți cu probleme sociale sau educație precară, alții sunt abandonați de părinți fără suflet, dar cu dare de mână. Renunță la ei din cauza problemelor de sănătate fizică sau psihică.
Mărturia unui medic
Dr. Ștefan Pop – medic în obstretică-ginecologie – a făcut publice cazul a două minore care au născut la o vârstă foarte fragedă: doar 12 ani. De asemenea, una dintre minore a născut la vârsta de 13 ani al doilea copil. Specialistul mai spune că sunt mult mai multe situații în care minore de 14 ani ajung să rămână însărcinate.
”O pacientă GF de 12 (doisprezece) ani, i-am făcut prima cezariană! Peste un an, la 13 ani, revine și îi fac a doua cezariană. La 13 ani are deja 2 copii. O pacientă, D.M., tot la 12 ani, îi fac prima cezariană. Cele două aveau 12 ani la prima cezariană, cele de 14 ani sunt mai multe!”, spune dr. Ștefan Pop.
Anunțul medicului sătmărean readuce în discuție importanța educației sexuale în școli, proiect de lege respins de către Parlament, cel mai probabil din motive electorale.
Fără avorturi la Spitalul Județean Satu Mare
Reporterii PresaSM au aflat că la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare nu se fac deloc avorturi la cererea pacientelor, ci doar avorturi terapeutice, considerate urgențe medicale.
Avortul este legal în România până la 14 săptămâni de sarcină. Motivele pentru care medicii refuză să facă întreruperi de sarcină la cerere sunt morale/religioase sau de natură financiară/birocratică: lipsa de spațiu, lipsa asigurărilor de malpraxis, neplata acestui serviciu către medici.
Medicii care refuză avortul la cerere spun că, potrivit Codului lor deontologic, nu pot fi obligați să ofere niciun serviciu medical împotriva voinței lor.
Bună ziua și dacă ar fi sa adopte cineva un copil sar putea
View CommentVă adresati DGASPC, apoi dosarul dvs ajunge în instanță. Judecătorii vor decide.
View Comment