FOTO. Din spălător de vase a ajuns bucătar șef în inima Londrei! Alina, o sătmăreancă de poveste
Alina Bergamini, originară din Gherta Mică, județul Satu Mare, este exemplul perfect al unei persoane care, cu perseverență și talent, a reușit să-și depășească circumstanțele și să își construiască un viitor de succes într-o țară străină. Stabilită în Stanmore, o suburbie din nord-vestul Londrei, Alina și-a început cariera culinară în Roma, unde a lucrat ca bucătar șef într-un restaurant cunoscut, fiind apreciată pentru preparatele sale, informează AnuntulUK
Totuși, odată cu mutarea în Marea Britanie, Alina a întâmpinat provocări neașteptate. Cu toate că avea experiență vastă în domeniul culinar, odată ajunsă la Londra, a fost nevoită să accepte un loc de muncă la spălat vase. Sistemul rigid al pieței muncii și bariera lingvistică au împiedicat-o să-și găsească un loc de muncă potrivit calificărilor sale.
”Bineînțeles, când am ajuns în Anglia, mi-am dorit să fiu tot bucătăreasă… Am încercat, am aplicat pentru un job pe la mai multe localuri, dar n-am avut noroc… Nu am putut să conving pe nimeni că am experiență ca bucătar, mai ales că în CV-ul meu nu era trecut niciun restaurant din Anglia și, în plus, nici engleza nu prea o vorbeam”, a declarat Alina pentru Anunțul UK.
Cu toate acestea, destinul i-a oferit o șansă neașteptată într-o zi aparent obișnuită. În timp ce lucra la spălat vase într-un restaurant din zona Oxford Circus, Alina l-a întâlnit pe un fost client italian din Roma, care obișnuia să frecventeze restaurantul unde ea fusese bucătar șef. Italianul a recunoscut-o imediat și, surprins să o vadă într-un alt rol, a întrebat-o de ce nu este în bucătărie, gătind preparatele pentru care o admira.
”Eu acum lucrez la spălat vase, bucătar aici este altcineva”, i-a spus Alina.
Fostul client, perplex de situație, a cerut imediat să vorbească cu patronul restaurantului, explicându-i acestuia că Alina fusese bucătar șef și manager al unui restaurant de top din zona Fiumicino, Roma. Patronul englez a rămas surprins, dar a acționat rapid: din ziua următoare, Alina a fost promovată la poziția de Chef cu acte în regulă, în inima Londrei.
Această promovare neașteptată a fost doar începutul succesului pentru Alina. Odată cu pandemia, având mai mult timp liber, ea a început să prepare mâncăruri tradiționale românești la comandă, pentru comunitatea românească din Marea Britanie. Cu pasiune și dedicare, a gătit ciorbe, sarmale, fripturi și deserturi tradiționale din Țara Oașului, câștigând din ce în ce mai mulți clienți.
În aproximativ doi ani, comenzile au crescut atât de mult încât Alina a decis să se dedice în totalitate activității de catering, renunțând la jobul de bucătar pentru alții. Astăzi, Alina deține un laborator omologat în casa ei din Stanmore și conduce o afacere de succes, oferind preparate autentice românești într-o piață internațională.
Povestea Alinei Bergamini este un exemplu de curaj și determinare. De la bucătar șef în Roma, la spălat vase în Londra, și apoi la fondatoarea unei afaceri de catering de succes, Alina demonstrează că, indiferent de obstacole, talentul și perseverența pot deschide uși neașteptate.
SURSA: AnuntulUK