FOTO. Cu măcelăria în valiză, la Aeroport. Ce avea în bagaj o femeie care a plecat înapoi în Italia
O femeie din Harghita a ajuns la aeroportul din Cluj cu bagajul plin până la refuz cu carne de miel și alte preparate tradiționale. Doamna Violeta și-a petrecut sărbătorile în țară, alături de familie și se reîntorcea în Italia, acolo unde stă de mai bine de 20 de ani, titrează jurnaliștii de la Observator. Nu a vrut să plece din țară cu mâna goală. O singură problemă. Bunătățile îndesate în bagaje au depășit cu mult limita de kilograme admisă.
Doamna Violeta s-a stabilit cu toată familia la Bergamo, în Italia, de mai bine de 20 de ani. A venit în ţară pentru câteva zile, iar la întoarcere, a plecat cu valiza atât de plină de carne de miel și alte bunătăți, încât a depăşit cu mult limita de kilograme permisă.
Bagajul femeii cântărea 42 de kilograme, cu 12 mai mult decât avea voie. Conform legislației acutale, avem voie să transportăm cu avionul produse de origine animală, dar nu în canitati exagerate, iar acestea trebuie să fie ambalate corespunzător și în mod obligatoriu puse în bagajul de cala.
Doamna Violeta pusese de toate în bagaj. Avea cârnaţi, mici, şuncă, carne miel, drob făcut, chiar și fasole.
Întrebată la ce bunătăți va renunța pentru a se putea îmbarca, doamna Violeta a spus că se vede nevoită să lase în țară ceva carne de miel, cât să ajungă la limita de 32 de kilograme.
Practica este una des întâlnită pe aeroporturile din țară, atunci când românii stabiliți în străinătate se întorc acasă. În schimbul produselor aduse din occident, la plecare, românii nu ezită să își pună în bagaje mâncare de acasă, dar și preparate pe care le găsesc doar în țară.