FOTO. Centrul de reparare al tancurilor din Ucraina se construiește în municipiul Satu Mare
Rheinmetall ar urma să construiască fabrica de reparare al blindatelor avariate în războiul din Ucraina în municipiul Satu Mare, pe o platformă industrială situată pe strada Magnoliei. Care ar trebui să înceapă să funcţioneze în această lună, informează Gazeta de Nord-Vest.
Mai exact, acest centru se va construi în curtea COMAT, acolo unde au ajuns deja profilele de metal pe structura cărora va fi ridicată noua hală de mentenață a armamentului greu folosit în Ucraina.
În municipiul Satu Mare se va asigura service-ul pentru obuziere autopropulsate, tancuri Leopard 2 şi Challenger, vehicule de luptă pentru infanterie Marder, vehicule blindate de transport Fuchs şi camioane militare.
Conform surselor Gazeta de Nord-Vest, și pe firma de la intrarea în incinta Comat, unde sunt trecute toate firmele care își desfășoară activitatea aici, este trecută și noua firmă care va gestiona acel atelier de reparații.
”Rheinmetall e preocupată în cel mai înalt grad să asigure forţelor NATO şi Ucrainei cel mai bun sprijin posibil”, a transmis Armin Papperger, directorul companiei.
Un hub similar a fost înființat în iunie anul trecut, în Lituania, pentru întreținerea vehiculelor NATO din ţările baltice.
Întrebat despre producătorul german de armament Rheinmetall, președintele României, Klaus Iohannis, a precizat că orice investiție care urmează să vină la noi în țară este „un lucru de salutat”.
”Aş începe cu o afirmaţie. Investiţiile germane care s-au făcut în România au fost de succes şi cred că sunt atât în interesul antreprenoriatului german, cât şi în interesul României. Sunt locuri de muncă foarte bine plătite, se participă masiv la perfecţionarea forţei de muncă.
Avem câteva exemple de şcoli de calificare şi acest lucru arată că aici vorbim de mult mai mult decât o banală colaborare economică. Este o colaborare cu foarte multe valenţe. Dacă această firmă relevantă în Germania va investi într-o locaţie în România, atunci acest lucru este de salutat.
Şi, da, există multiple contacte pentru a convinge investitori din Germania să vină în România şi pentru îmbunătăţirea mediului de producţie destinată apărării naţionale. Detaliile despre aceste chestiuni vor fi, evident, făcute publice atunci când se ajunge la finalul unor posibile negocieri tehnice.
Una peste alta, eu personal am sprijinit şi voi sprijini în continuare atragerea de investiţii germane în România, indiferent dacă vorbim despre producţia în apărare sau despre alte sectoare.
Peste tot avem investitori din Germania, peste tot rezultatele sunt dintre cele mai bune şi se constituie într-o componentă relevantă a parteneriatului nostru strategic”, a spus președintele Klaus Iohannis.