FOTO. Agresiune în Cartierul Micro 16. O femeie i-a dat cu scaunul în cap soțului
Agresiune în Cartierul Micro 16 din municipiul Satu Mare. Astăzi, o persoană a sunat la Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 după ce un bărbat a primit ”porția” de la soție. Pe fondul unor discuții în contradictoriu, într-un apartament de la parterul unui bloc situat la intersecția Bulevardului Sănătății cu strada Astronauților, femeia a pus mâna pe un scaun și și-a lovit bărbatul în zona capului, conform informațiilor PresaSM.
La fața locului s-a deplasat un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului Satu Mare, care a investigat victima la fața locului, urmând să se decidă dacă va merge sau nu la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare pentru investigații medicale suplimentare.
Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și urmează să întocmească formularul de risc pentru a se constata dacă în cazul se impune emiterea unui ordin de protecție împotriva unuia dintre soții recalcitranți.
Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică. Poliţiştii constată existenţa riscului iminent pe baza evaluării situaţiei de fapt care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului.
În cazul în care, ca urmare a evaluării situaţiei de fapt, se constată că nu sunt întrunite condiţiile pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu, poliţiştii au obligaţia de a informa persoanele care susţin că sunt victime ale violenţei domestice cu privire la posibilitatea formulării unei cereri pentru emiterea unui ordin de protecţie de la instanță.
Prin ordinul de protecţie provizoriu emis de polițist se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecţie:
- evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
-reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună, după evacuarea agresorului;
- obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
- obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.
Ordinul de protecţie provizoriu va cuprinde şi menţiunea că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.