FOTO. Accident în Micro 17, între un taximetru și o mașină. Poliția, la fața locului
Un incident nefericit a avut loc joi, 8 februarie, în jurul orei 13:30, pe Bulevardul Independenței din Satu Mare. Două mașini s-au ciocnit, generând momente tensionate și pagube materiale, dar, din fericire, fără să provoace victime. Mașina de taxi, proprietate a companiei PRIMA TAXI, a fost afectată în urma impactului. Imaginile surprinse de la locul accidentului arată nivelul daunelor.
Potrivit informațiilor obținute de la sursele Dincolo de Sport, cele două părți implicate în accident nu au reușit să ajungă la un consens amiabil cu privire la circumstanțele și responsabilitatea acestuia. Acest impas a determinat intervenția unui echipaj al Biroului Rutier Satu Mare, care s-a deplasat la fața locului pentru a investiga și soluționa cazul.
Conform informațiilor PresaSM, taximetristul a declarat că a schimbat banda regulamentar, a și semnalizat intenția, dar o conducătoare auto nu a putut evita impactul. Din câte se pare, șoferița nu a fost de aceeași părere, motiv pentru care s-au dus la sediul Poliției Rutiere, urmând ca agenții de circulație să stabilească cine se face vinovat, după caz.
Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare îndrumă toți participanții la trafic să respecte normele rutiere, să manifeste o atitudine preventivă și desigur să apeleze numărul unic de apeluri de urgențe doar în cazul unor situații care impun și care reprezintă o urgență. Cu alte cuvinte, când sunt victime.
Astfel, articolul 79 din O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, precizează clar faptul că șoferii implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor și/sau alte pagube materiale sunt obligați:
a) Să scoată imediat vehiculele în afara părții carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezența;
b) Să se prezinte la unitatea de poliție competență pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
De asemenea, de reamintit este și faptul că se exceptează de la obligațiile mai sus amintite:
a) Conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condițiile legii;
b) Conducătorul de vehicul care deține o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulație a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.
Eu nu sunt de acord cu cele ce spuneți și îi sfătuiți pe conducătorii auto!
View CommentAm fost implicat în câteva tamponări relativ ușoare, la care cel care m-a acroșat sau tamponat insista să facem o înțelegere amiabilă, dar nu voia să-și recunoască vina, iar într-un caz chiar emana halenă alcoolică! Dacă eram de acord să facem amiabilă, eu ieșeam în pierdere, sau (cel puțin) un alcoolist scăpa nepedepsit!
Am sunat poliția rutieră, am explicat starea de fapt și am urmat exact sfaturile acestora!
De fiecare dată am scăpat atât de răspunderea contravențională, tamponările fiind produse exclusiv din motive care nu mi s-au putut imputa, cât și materială, reparația fiind suportată de către firmele de asigurări ale vinovaților sau de către asigurarea mea CASCO, când am avut ghinionul să dau peste un bețiv!
În plus, am mai avut și satisfacția morală și pur egoistă de a-l vedea pedepsit pe șoferul vinovat, fie contravențional cât și prin suspendarea dreptului de a conduce!! Sper să le fie cu învățătură de minte!!
Nu tolerez absolut niciodată evenimentele cu taximetriști, agenții de vânzări și de livrări și de așa-zișii șoferi profesioniști, de la care aștept mai multă responsabilitate, având în vedere că șofatul le este și sursă principală de venit!!
Dacă scrie Prima Taxi nu înseamnă că este proprietate a firmei Prima Taxi.
View CommentLa fel ca cele ce au Bolt pe ele nu sunt proprietate a firmei Bolt.