FOTO. Accident ciudat în județul Satu Mare. Un șofer s-ar fi răsturnat cu mașina de pe…dig
Accident rutier învăluit în mister în localitatea Dobra din județul Satu Mare. Acolo unde – potrivit primelor informații – un conducător auto s-ar fi deplasat cu un autoturism pe digul râului Crasna, iar în condiții rămase neclare ar fi pierdut controlul volanului, iar mașina s-ar fi răsturnat în vale, forța căderii fiind estompată/redusă de către vegetația uscată din zonă.
Nu este clar dacă în mașină se afla doar șoferul sau și alte persoane, respectiv dacă sunt victime, reporterii PresaSM solicitând informații oficiale din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare.
Cert este faptul că circulația mașinilor este strict interzisă pe diguri, fapt care nu se respectă în zona localității Dobra, dacă este să luăm în calcul urmele de anvelope de pe dig.
La fața locului a ajuns un echipaj de tractări, care urmează să scoată mașina din vale și să o ducă la un service sau la un atelier de dezmembrat mașini. Rămâne de văzut în ce condiții a pierdut șoferul controlul mașinii, dacă se afla sub influența unor substanțe interzise.
ACTUALIZARE, ORA 12.30: Accidentul rutier s-a produs în data de 12 ianuarie 2025, iar în urma evenimentului nicio persoană nu a fost rănită. Totul s-a produs din cauza terenului alunecos, acoperit cu zăpadă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru fapta sa.
Administrația Bazinală de Apă („Apele Române”) Someș Tisa avertizează că circulația cu vehicule și trecerea animalelor nu este permisă pe diguri. Reprezentanții instituției susțin că dacă nu respectăm aceste reguli, „în timp, este afectată structura de rezistență a digului”.
Nu circulați cu vehicule pe diguri. Nici trecerea animalelor nu este permisă! „Constituie contravenţii în domeniul apelor următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: circulația cu vehicule, trecerea cu animale sau staționarea acestora pe baraje, diguri sau canale, cu excepția locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenții operative”
(Legea apelor nr.107/1996, cu modificările și completările ulterioare, art. 87, pct. 37)
De ce este important să nu ignorăm sau să nu forțăm/distrugem barierele de pe diguri? Pentru că este vorba de aceste construcții hidrotehnice menite să apere comunitatea de inundații.Digurile din arealul Someș-Tisa nu sunt proiectate pentru a susține traficul auto sau activități agricole. Dacă nu ținem cont de aceste aspecte, în timp, este afectată structura de rezistență a digului. Facem un apel la responsabilitate! Siguranța digurilor înseamnă siguranța noastră, a tuturor”, anunță Apele Române Someș-Tisa.
La fel stau lucrurile si in zona Vetis, Oar. Masini, motociclete, carute si tractorase care poarta lemnele defrisate ilegal de pe malul Somesului. Pacat de asfaltul pistei de biciclete care este grav afectat. Iar cei ce conduc aceste vehicule s ar putea sa fi consumat alcool si sa nu aiba permis de conducere. Numai pieton sau pe bicicleta sa nu fii.
View Comment