Forța Dreptei laudă deciziile CCR. Fără prag la abuzul în serviciu; fără interceptări pe siguranță națională la dosare penale
Curtea Constituțională a decis, miercuri, că mecanismul de control stabilit prin legea votată de majoritatea PSD-PNL-UDMR pentru utilizarea interceptărilor serviciilor secrete în dosarele penale este neconstituțional, subliniind că „legiuitorul nu a reglementat un control efectiv al elementelor ce țin de legalitatea înregistrărilor”. CCR a decis, totodată, că eliminarea pragului la abuzul în serviciu este constituțională. Ambele decizii au fost lăudate de Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei.
Într-o postare pe pagina sa de socializare, Orban a reamintit că a atacat la CCR prevederea care accepta ca probă în dosare penale interceptările făcute pe mandate de siguranță națională.
„Coaliția a încercat să legifereze din nou imixtiunea serviciilor de informații în actul de justiție. Am atacat la CCR articolul care accepta ca probe valide interceptările făcute de servicii pe mandate de siguranță națională și, trebuie să recunosc că spre surprinderea mea, Curtea ne-a dat dreptate și a declarat articolul ca fiind neconstituțional”, a spus Orban despre decizia CCR.
Nu a fost singura decizie a Curții pe care Orban a lăudat-o. Curtea a deciz și că eliminarea pragului la abuzul în serviciu este constituțională.
„Salut, de asemenea, decizia CCR care a considerat că este constituțională definirea abuzului în serviciu fără nicin prag valoric, așa cum am susținut noi, parlamentarii din Forța Dreptei, spre deosebire de parlamentarii din coaliție. Aici nu am fost surprins pentru că m-am documentat și am prezentat public faptul că exista o decizie a Curții în acest sens, atunci când Bombonca [sic] Prodan (fosta soție a lui Dragnea) a invocat o excepție de neconstituționalitate și CCR a respins această excepție”, a scris Ludovic Orban.