Florisal și firme din Bihor și Harghita se bat pentru contractul de salubrizare
Florisal, dar și o asociere formată din două firme, una din Bihor și alta din Harghita, se bat pentru contractul de peste 263.000.000 lei. Primăria vrea să concesioneze contractul pentru următorii 10 ani.
Florisal și o asociere formată din Ave Bihor și RDE Hargita sunt singurele ofertate pentru contractul pe zece ani de asigurare a salubrizării municipiului Satu Mare.
Ave Bihor, deţinută de un cetăţean austriac, care operează în zonele Salonta şi Săcueni.
Cine sunt cei de la RDE Harghita
Firma Sc RDE Harghita Srl, denumită anterior Sc AVE Harghita Salubritate Srl, a aparţinut grupului austriac AVE Umwelt până în anul 2014. În România, grupul AVE a intrat pe piaţa deşeurilor prin firma AVE Harghita Salubritate Srl, care se ocupă de gestionarea deşeurilor menajere şi industriale nepericuloase din municipiul Odorheiu Secuiesc şi localităţile din apropiere.
In primăvara anului 2014 grupul AVE Ungaria devine titular al grupului NHSZ din Ungaria, Sc AVE Harghita Salubritate Srl – firma aparţinând grupului AVE Ungaria – în anul 2014 a devenit filiala a grupului NHSZ, astfel la începutul anului 2015 denumirea firmei schimbandu-se din Sc AVE Harghita Salubritate Srl în Sc RDE Harghita Srl.
Sc RDE Harghita Srl își desfășoară activitatea pe teritoriul României având mai multe puncte de lucru în Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Vlăhiţa, Cluj Napoca si Gheorgheni.
„RDE Harghita Srl asigură deservirea clienţilor cu autospeciale moderne de transport a deşeurilor, tip MAN, parcul auto având o vechime medie de 5 ani. Deţinem service propriu pentru întreţinerea şi repararea maşinilor, a containerelor şi a utilajelor utilizate zi de zi”, se arată pe pagina de prezentare a companiei.
Estimarea valorii contractului de concesiune a serviciului de salubrizare în municipiul Satu Mare pentru o perioada de 10 ani este de: 263.138.788,6 lei fără T.V.A.
Din ce se compune această sumă:
– 160.840.526,2 lei, fără T.V.A., pentru activitatea de colectarea şi transportul deşeurilor;
– 57.699.090,14 lei, fără T.V.A., pentru activitatea de măturat, spălat, stropit şi întreţinerea curăţeniei căilor publice;
– 44.404.922,23 lei, fără T.V.A., pentru activitatea de curăţarea, transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ;
– 194.250 lei, fără T.V.A., pentru activitatea de colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora instalaţiilor de neutralizare.
Reamintim că în anul 2005, în urma unei licitaţii, Primăria municipiului Satu Mare a delegat serviciul de salubrizare, prin încheierea unui contract de concesiune. Din 29.12.2005 serviciul de salubrizare este prestat în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, încheiat cu SC FLORISAL SA, operator economic licenţiat ANRSC.
Prin HCL nr. 209/26.09.2013 s-a aprobat prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, pe o perioadă de șase ani. Având în vedere faptul că în data de 31.12.2019 încetează contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare în municipiul Satu Mare, Primăria pregătește o nouă licitație.
Oare nationalitatea si originea firmei va influenta atribuirea contractului?
View CommentSper sa fie doar criterii obiective, iar dotarile firmelor participante sa fie verificate la sange si supravegheate foarte atent! Nu doar pe hartie + penalitati pentru nerespectarea conditiilor contractuale, bineinteles pentru ambele parti …
Anexa 2 din HOTĂRÂRE Nr. 170/25.07.2019 specifica o mare tampenie si anume:
View CommentOperatorul, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în 5 fracţii. Acestea vor fi vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu: sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică.
Cand va fii dotarea ulterioara cu identificare si supraveghere?
Problema este ca dupa ce se umple recipientul destinat resturilor menajere, toti vor arunca toate gunoaiele la fara diferentiere unde vor avea loc, si anume in cele destinate deseurilor reciclabile pentru Hartie / Plastic / Metal / Sticla.
Cum va reusi primaria sau operatorul sa ii sanctioneze pe cei care nu vor respecat fractionarea daca nu vor stii care sunt aceia? Ii pedepsim pe toti dintr-o curte? Nu le mai ridicam gunaiele sa se invete minte? Cum iti dai seama daca vine unul dintr-un alt cartier sau de la casa si isi lasa gunoaiele in alta locatie?