Flori s-a căsătorit la 15 ani și a fugit în lume! Povestea sătmărencei câștigătoare la Chefi la Cuțite
Sătmăreanca Florica Boboi a fost desemnată câștigătoare în Finala Chefi la cuțite 2022. Acesteia nu i-a venit să creadă și a izbucnit în plâns. Marele premiu i-a adus și cei 30.000 de euro, după o competiție plină de suspans, în care Florica a impresionat jurații, bucătari de renume din România.
Florica Boboi are 37 de ani, însă toți o cunosc drept Floricuța. S-a născut în Țara Oașului, este bucătar și totodată organizator de evenimente la Paris, acolo unde locuiește de aproximativ opt ani.
Concurenta a venit la preselecții împreună cu soțul ei și cei doi au surprins-o din plin pe Irina Fodor atunci când au mărturisit că sunt împreună de 21 de ani!
”Este o adevărată realizare în viață anii de căsnicie, pentru că mașinile și casele trec și vin, dar anii de căsnicie cred că rămân cei mai importanți. Eu aveam 15 ani și soțul 18, părinții nu au fost deloc de acord ca noi să ne luăm. Dar eu, fiind încăpățânată, eu tot m-am măritat. Sunt o femeie hotărâtă și ambițioasă, dacă vreau ceva îmi iese! Îi trebuie monument soțului meu, săracul de el, că mă suportă în fiecare zi, fiindcă nu e ușor cu o femeie ca mine. Când mă apucă dracii aceia de la Oaș nu mai există nimic. El e mai calm, mă înțelege, mă susține”, a zis ea la preselecțiile Chefi la cuțite sezonul 10, citată de a1.ro.
Încă de atunci, Florica Boboi (Floricuța) a dezvăluit de ce a decis să participe la Chefi la cuțite sezonul 10 și ce și-a pus în minte.
„Să câștig e un lucru mare. Nu știu dacă voi ajunge până acolo, dar vreau să încerc. Eu zic că încercarea moarte n-are, zece e numărul norocos și eu sunt născută pe 10. Mă gândesc că e număr norocos, aici trebuie să fiu eu”, a mărturisit ea, cu zâmbetul pe buze.
Ajunsă în fața chefilor, aceasta a povestit cum a ajuns să își descopere pasiunea pentru bucătărie, dar și prin ce peripeții a trecut până să își vadă visul devenit realitate.
”Prima dată am fost la Viena, din Viena am ajuns în Italia și de acolo la Paris. Din lipsa de bani, în 2002 am plecat și am lucrat la seră, la agricultură. Lucram din greu, de la 3 dimineața până la 10-11 seara, cam 20 de ore pe zi ca să se facă banii de chirie și de mâncare și de tot. Soțul nu s-a regăsit acolo nici cu limba, nici cu lucrul, așa că am plecat în Italia. Acolo am lucrat la curățenie, după care patronii unde lucram la curățenie și-au deschis un restaurant de pește și fructe de mare. Și făcând curățenie pe acolo, bucătarii m-au mai pus una alta să fac și eu mai furam meserie. Și am zis să încerc. Am descoperit pasiunea asta pentru bucătărit și am decis să încerc. Am făcut o școală în Torino, o școală de bucătărie, am și diplomă și am reușit într-un final să încep să lucrez, am luat locul unui bucătar în concediu. Am cerut să-mi mărească salariul și nu au vrut, așa că le-am zis că nu mai lucrez și mă duc în Franța. Soțul n-o vrut să audă, în Italia era limba mai ușoară. Și m-am încăpățânat și l-am convins până la urmă să vină după mine. Am început de la curățenie, dar apoi m-am ambiționat și am mers să lucrez la restaurant. Prima dată eram pierdută, dar apoi am rămas. N-a fost deloc ușor, mai ales că au fost sacrificii, se lucra și sâmbăta și duminica. Mai ales că e greu pentru femei în bucătărie, acolo unde în general sunt mai mulți bărbați. Dar am ajuns mai puternică mai puternică. Am ajuns șefa lor, patronilor le-a plăcut mult de mine, am lucrat cinci ani acolo. Acum sunt organizator de evenimente și gătesc. Am propria firmă acum și fac evenimente pentru români”, a zis Florica Boboi la Chefi la cuțite sezonul 10, mândră de ceea ce a realizat.
SURSA: a1.ro