Festival gastronomic vânătoresc în Grădina Romei. Cu fazan, mistreț și căprioară
În 24 august, în Grădina Romei, Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județul Satu Mare va organiza un festival gastronomic cu specific vânătoresc.
Contrar obiceiurilor din edițiile trecute, în acest an va fi amenajată o mică insulă în dreapta intrării principale în Grădina Romei pentru întâlnirea vânătorilor și concursul de gătit aferent întrunirii. Proba gastronomică este considerată mai degrabă o recreere comunitară, organizată pentru a cincea oară în cadrul Zilelor Partium.
”Organizatorii asigură 3 kg de carne testată pentru fiecare echipă. Acesta poate fi carne de fazan, mistreț sau chiar căprioară. Modalitățile diverse de preparare a cărnii surprind juriul în fiecare an. Ideile noi, creative, inovatoare sunt recompensate cu diplome”, relatează Mészáros István, organizatorul evenimentului gastronomic.
Aproximativ 50 de bucătari sunt așteptați să participe la concursul de gătit din acest an, care vor fi încântați să răspundă curioșilor la întrebări despre rețetele specialităților pregătite de la fața locului și despre orice alt preparat din carne de vânat.
Participarea la competiția de gătit este gratuită în fiecare an, iar acest aspect va rămâne neschimbat.