EXCLUSIVITATE! ADEVĂRUL despre HAOSUL din POLIȚIE, făcut PUBLIC de unul dintre cei mai BUNI polițiști sătmăreni
Președintele filialei satmărene a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), comisarul Marius Gânță, a făcut o radiografie foarte dură vizavi de managementul din Poliția Română. De la supunerea necondiționată a unor foști șefi de poliție față de București sau față de factorul politic, până la îndepărtarea unor polițiști profesioniști din cadrul instituției, Marius Gânță nu a iertat pe nimeni!
Liderul sindical a taxat anumite persoane care s-au aflat la comanda Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Satu Mare, pe care i-a acuzat că nu ar fi dorit apărarea drepturilor polițiștilor sătmăreni, ci doar să le facă pe plac chestorilor de la București. Asta în timp ce comanda IPJ Maramureș a făcut front comun cu sindicaliștii pentru a-i apăra pe polițiști!
”Numărul de funcţii care trebuiau radiate a fost hotărât tot de la centru, pentru fiecare IPJ (Inspectorat de Poliție Județean, n.red.) în parte, în acelaşi context, adică fără consultarea sau informarea sindicatelor. Personal am luat poziţie faţă de această formă, absolut originală, de dialog social, în şedinţa organizată în clubul IPJ Satu Mare, în cadrul căreia am fost puşi în faţa faptului împlinit. Mi s-a spus atunci de către celebrul adjunct al şefului IPJ, Parasca Teofil, că trebuie să înţelegem că unele măsuri trebuie luate prin asumarea lor de către cei în drept, chiar şi fără consultarea organizaţiilor sindicale! Au fost radiate atunci 180 funcţii vacante, în timp ce la IPJ Maramureş, de exemplu, conducerea şi reprezentanţii sindicatului nostru au făcut front comun şi au reuşit să negocieze cu Bucureştiul, obţinând o reducere a numărului de funcţii ce trebuiau radiate, de la 100 la 60 ! Însă conducerea IPJ Satu Mare a fost întotdeauna mai docilă şi mai umilă faţă de şefii din IGPR şi din ministerul de resort”, a spus Mariu Gânță.
Ca și un tăvălug abătut asupra Inspectoratului Județean de Poliție, au urmat mai apoi disponibilizările. Acele concursuri destul de dubioase, în opinia unor foști angajați din sistem. La acest subiect, Marius Gânță a fost extrem de critic cu cei din conducerea Inspectoratului Poliției de Frontieră Satu Mare.
”A urmat măsura disponibilizărilor din Poliţie şi Poliţia de Frontieră, din motive de aşa-zisă „criză economico-financiară”. (…) Având în vedere faptul că marea lor majoritate au fost organizate în pripă iar interpretarea rezultatelor s-a făcut în mod subiectiv, au fost nevoiţi să plece din sistem lucrători experimentaţi şi cu rezultate profesionale deosebite până în acel moment. Un episod de acest gen, mult mediatizat la vremea respectivă, s-a derulat la IJPF Satu Mare. În momentul în care mi-am exprimat public un punct de vedere cu privire la acel examen, din postură de vicepreşedinte al Filialei Judeţene a CNS Cartel ALFA pe problematică de poliţie şi poliţie de frontieră, am fost apostrofat de organizatori, care mi-au reproşat că nu-mi „ajunge tarlaua de la poliţie şi mă bag şi în tarlaua lor”!”, a declarat Marius Gânță.
Comisarul Gânță susține că actuala lipsă de personal din cadrul Poliției Române ar fi menținută artificial, astfel încât polițiștii să nu aibă timp să vadă nedreptățile și să își găsească pârghii de reacție. Cei care au curaj să iasă din rând, sunt puși la zid de superiori.
”O altă explicaţie ar fi tendinţa decidenţilor de menţinere, pentru o perioadă cât mai mare de timp, a unui deficit de lucrători, cei încadraţi fiind nevoiţi să desfăşoare activităţi suplimentare, care să îi ţină ocupaţi şi să le distragă atenţia de la adevăratele probleme din sistem: ineficienţa actualului cadru legislativ ce reglementează organizarea şi funcţionarea poliţiei, nerespectarea drepturilor poliţiştilor, persistenţa abuzurilor din partea unor cadre cu funcţii de conducere în raport cu subordonaţii, lipsa condiţiilor pentru desfăşurarea activităţilor profesionale etc.”, a spus Marius Gânță.
Președintele filialei satmărene a Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) este nemilos cu conducerea politică a Ministerului de Interne, dar și cu persoanele din conducerea Inspectoratului General al Poliției Române.
”Bineînţeles că toate măsurile dispuse în ultimii ani la nivelul MAI şi, pe cale de consecinţă, la nivelul IGPR, vizând radierile de funcţii vacante, reducerile de personal şi tăierile salariale, au bulversat activitatea în ansamblu a poliţiştilor şi au influenţat în mod negativ eficienţa şi randamentul acestora, aspecte verificabile în indicatorii de performanţă obţinuţi şi în situaţia operativă existentă în acele perioade”, a mai spus comisarul Gânță.
Curaj,indarjire,cunoasterea legislatiei in vigoare si nu in ultimul rand isi iubeste meseria si spune lucrurilor pe nume fara a se gandi la repercursiuni…un adevarat LIDER DE SINDICAT care pune binele semenului mai presus de propria persoana. CINSTE LUI..FELICITARI MARIUS !
View CommentBravo Marius!!
View CommentAcest asa zis lider de sindicat a ajuns comisar desi nu a absolvit Academia (nu si-a dat licenta) iar in privinta rezultatelor a fost mereu in top 3…de la coada.
View CommentUn neserios care a lasat fisetul plin cu dosare de omor nesolutionate si pleca la conferinte sindicale, la care se ghiftuia, ca doar nu avea nici copiii nici sotie de care sa ii pese, iar de condus nu se poate discuta, deoarece nu are permis, nu a putut lua examenul psiho niciodata. Un manipulator ordinar fara prieteni (si I-a tradat pe toti la doi si un sfert) si fara character. Fui!!!