Cu ocazia împlinirii a unui sfert de secol de existență, firma Lebăda a inițiat un eveniment unic în istoria județului Satu Mare. Este vorba despre prima expoziție de artă care se naște pe loc.
Evenimentul a fost găzduit sâmbătă, de la ora 14.00, de Muzeul de Artă, fiind intitulat ”Tablou aniversar”. A fost vorba despre o expoziție de artă a unor tineri artiști sătmăreni, care au pictat în timp real cu vopselele lavabile produse în județul Satu Mare de către firma Lebăda.
Astfel, opt elevi ai Liceului de Artă ”Aurel Popp” din municipiul Satu Mare au fost ajutați să își expună talentul în fața sătmărenilor, dar le-a oferit șansa și sătmărenilor a vedea ce înseamnă să pictezi și cum se naște o pictură.
Astfel, tinerii artiști ai Liceului de Artă ”Aurel Popp” Andrei Grigoreț, Evelyn Bócsi, Mark Matei, Erdei Máté, Bartos Hilda, Marius Ghita, Barta Petra și Bogdan Rostaș au pus umărul la un eveniment care va rămâne, cu siguranță, în istoria județului Satu Mare.
În fața unei săli arhipline, directorul de marketing al Lebăda, Cristian Pașca, a spus că firma pe care o reprezintă a crescut în tandem, fiind martor, mai apoi factor generator al dezvoltării societății. După 25 de ani în care sătmărenii și-au arătat loialitatea față de valorile și produsele vândute sub brandul Lebăda, conducerea firmei a decis să se revanșeze față de societatea sătmăreană. Și cum se putea mai bine dacă nu prin sprijinirea tinerilor talentați. Mai exact, a viitorului.
”Se împlinesc 25 de ani în care marea familie Lebăda a crescut odată cu mine. Când eu m-am născut firma Lebăda avea doar doi ani, astfel am fost părtaș în fiecare etapă al dezvoltării acesteia. Astăzi, după 25 de ani de activitate, firma Lebăda își răsplătește clienții prin loialitate, prin păstrarea unor standarde de calitate, prin demnitate, și astfel ne-am adunat aici ca să marcăm evenimentul prin acești tineri artiști. Pentru că doar prin excelență putem să ne dezvoltăm”, a spus Cristian Pașca.
Directorul Muzeului Județean, Felician Pop, a evidențiat atât unicitatea evenimentului cât și importanța acestuia. În special pentru că s-au spart barierele convenționalului și s-a adus un element de noutate. De încurajare a actului creator, dincolo de limitele impuse de autosuficiența unor persoane școlite în vremuri de tristă amintire.
”Directorul de marketing al Lebăda, Cristian Pașca, a avut o idee ieșită din comun, ieșită din uzanțe, la Satu Mare un astfel de eveniment nu a avut încă loc. Nu am participat niciodată la o expoziție care se naște în timp ce noi vorbim despre ea. Iar acest lucru, prin insolitul ei, probabil că ridică ștacheta și ieșim din acele clișee nefericite în care am trăit atâția ani”, a spus Felician Pop.
Felician Pop a mai ținut să sublinieze faptul că voința familiei Pașca de a investi în dezvoltarea brandului Lebăda energie și foarte mulți bani, aducând plus-valoare județului Satu Mare, demonstrează că familia Pașca iubește aceste meleaguri. ”Este un semn de iubire când te gândești să faci ceva aici, pentru ai tăi”, a conchis Felician Pop.
Vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Panea, a ținut să remarce viziunea persoanelor care conduc firma Lebăda. Mai exact, aceea de a înțelege să investești în județul tău nu doar bani, ci și multă experiență și creativitate.
”Spre deosebire de multe alte firme, cei de la Lebăda au investit nu doar bani, ci și multă energie și multă creativitate. Sincer, cred că Lebăda este un exemplu foarte bun de urmat. Felicit întreaga conducere a firmei pentru tot ce a realizat până în prezent”, a declarat Alexandru Panea.
Tinerii artiști sătmăreni au punctat calitățile vopselelor lavabile: permit crearea unei palete largi de culori, dar se usucă și foarte repede. Una dintre condițiile esențiale în realizarea unei picturi.
”Sunt foarte bucuros pentru că am primit această posibilitate, de a picta cu vopsele lavabile. Este ceva nou, foarte unic și foarte interesant. Nu ți se oferă prea des o astfel de oportunitate. De obicei pictez cu acrilice, dar experiența de a picta cu vopsele lavabile este unică. Se uscă foarte repede și nu mai trebuie să aștepți ca și în cazul acrilicelor”, a spus Marius Ghita, un tânăr artist, în vârstă de 17 ani.
Ultima mare realizare a familiei Pașca o reprezintă Fabrica de vopsele ”Lebăda” de la Valea Vinului. Și vorbim aici de o investiției sută la sută autohtonă, care produce vopsele în județ, cu angajați sătmăreni!
Aici, formulele vopselelor ”Faur” și ”Elfeinbein” – vopsea premium – sunt proiectate și perfecționate în laboratorul chimic al fabricii și sunt produse cu utilaje de mare performanţă. Iar calitatea vopselelor a fost certificată chiar de către tinerii pictori, în cadrul evenimentului de sâmbătă.
Descoperă pasiunea pentru arta locuirii printr-o ofertă amplă de produse de înaltă calitate. Trăiește o experiență creativă încărcată de satisfacții în showroom-urile Lebăda și online pe www.novolor.ro