Este o casă din cărămidă mai bună decât o casă din lemn?
Tipul de material folosit pentru construirea unei case noi este foarte important, deoarece determină calitatea designului, confortul și longevitatea clădirii. În ciuda varietății mari de materiale de construcție folosite în fiecare zi, lemnul și cărămida rămân cele mai populare tipuri de materiale folosite în construcțiile moderne. Ambele materiale au avantajele și dezavantajele lor, iar alegerile individuale pot varia în funcție de buget și preferințe.
Casa din cărămidă, o alegere de durată
Caramida este un material de construcție folosit la realizarea structurii zidurilor și a altor elemente în construcția de zidărie. Originar realizate din lut, tehnologia de fabricare a cărămizilor a avansat de-a lungul timpului pentru a corespunde tendințelor actuale în ceea ce privește construcția caselor moderne. Cărămizile sunt elemente dreptunghiulare compuse din nisip și var, sol argilos și materiale din beton care se regăsesc în diverse forme, dimensiuni și materiale. Casele din cărămidă îmbinată cu mortare sunt durabile, eficiente energetic și rezistente la intemperii.
Așadar, de ce sunt mai bune casele din cărămidă decât cele din lemn?
Rezistența la foc și la intemperii
Casele din cărămidă sunt mai durabile, deoarece cărămida rezistă mult mai bine ca lemnul la impactul direct cu reziduurile purtate de vântul puternic. De asemenea, cărămida este ignifugă, spre deosebire de lemn care ia foc foarte ușor, ceea ce poate ajuta la limitarea incendiului într-o singură cameră, până când acesta este stins complet. Din aceste considerente, multe societăți de asigurări oferă polițe la prețuri mult mai avantajoase în cazul clădirilor realizate din cărămidă.
Controlul temperaturii și eficiența energetică
În combinație cu izolația, zidurile de cărămidă pot stabiliza temperatura interioară a casei tale. Acest tip de material întârzie transferul de căldură prin perete, ceea ce duce la menținerea unei temperaturi confortabile în interiorul casei pentru mai mult timp. Acest lucru înseamnă că iarna căldura rămâne la interior, iar vara, la exterior. Astfel, acest proces devine unul benefic pentru mediu, prin reducerea amprentei de carbon, dar și din punct de vedere economic, prin reducerea valorii facturilor de utilități.
Întreținere redusă
O casă din cărămidă și mortar nu necesită foarte multă întreținere datorită durabilității sale ridicate și a menținerii culorii în timp. Cărămida nu are nevoie de vopsire și nu este biodegradabilă, asemenea lemnului. Casele din cărămidă sunt ușor de întreținut și datorită faptului că nu va trebui să-ți faci griji din cauza termitelor sau a altor dăunători, așa cum este cazul lemnului. Dacă simți nevoia să-i împrospătezi aspectul, poți alege să cureți, pur și simplu zidurile, cu ajutorul unui aparat de spălat cu presiune sau să repari cărămizile slăbite sau ciobite atunci când este cazul.