Emi Gal, tânărul din Satu Mare care a strâns 4 milioane de dolari pentru un proiect care poate salva vieți
Emi Gal, tânărul din Satu Mare numit și Zuckerberg de România revoluționează modul în care sunt diagnosticați pacienții cu cancer. În locul dureroaselor biopsii, scriu cei de la Tech Crunch, sistemul elaborat de sătmărean se bazează pe RMN-uri și inteligență artificială.
Emi Gal, un tânăr din Satu Mare care s-a remarcat după ce și-a vândut compania Braininent, a pus bazele unui nou start-up. De data asta este vorba despre industria medtech. Practic, Emi Gal a găsit o metodă pentru a diagnostica cancerul, mai accesibilă. În loc biopsiilor, el se bazează pe o îmbinare între RMN și inteligența artificială.
Gal lucrează pentru a obține autorizare din partea autorității americane care reglementează domeniul medical pentru a folosi inteligența artificială în vederea diagnosticării cancerului. Testele făcute până acum au avut o rată de succes de 90%. Gal a lansat un program pentru locuitorii din New York care se pot abona la programul său de scanare. Prețul unui abonament, care acoperă RMN-urile dar și accesul la medici, este de $999, față de 1.500 cât costă o programare obișnuită.
Emi Gal: O diagnosticare mai rapidă, exactă și nedureroasă
Ideea i-a venit lui Gal grație colaborării sale cu fundația Hospices Of Hope, care se ocupă de bolnavii de cancer în stadiu terminal. A vrut să ajute la dezvoltarea unor metode mai rapide și mai puțin invazive de diagnosticare.
„Una dintre cele mai mari probleme legate de cancer este faptul că încă nu avem o metodă rapidă, exactă și nedureroasă pentru a scana corpul să aflăm unde sunt celulele canceroase, ” a spus Emi Gal pentru Tech Crunch.
Testele au fost făcute pentru cancerul de prostată, dar sătmăreanul speră ca până la urmă să poată implementa sistemul său de RMN și AI pentru toate tipurile de cancer. În acest fel, cu un diagnostic mai rapid și mai eficient, mai multe vieți ar putea fi salvate.
Fabulos! Felicitări, românii din Oltenia suntem mândrii că un tânăr român se înscrie în panoplia mondială cu un astfel de rezultat.Așteptăm modalitățile de acces.
View Comment