Elevii din Satu Mare vor să le dea note profesorilor. Se plâng că nu prea sunt lăsați
Deși elevii au câștigat dreptul de a oferi feedback semestrial anonim profesorilor lor, acest lucru s-a întâmplat foarte rar în unitățile de învățământ, susțin reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare.
La începutul lunii iunie, ministrul Educației a semnat ordinul pentru aprobarea metodologiei de acordare a feedback-ului semestrial, menită să faciliteze dialoguri reale în sălile de la clasă, cu privire la calitatea actului educațional, așa cum este el perceput de elevi.
După încheierea situației școlare, profesorii diriginți vor notifica elevii cu privire la perioada în care vor oferi feedback. Ulterior, beneficiarii direcți ai educației vor completa un formular anonim (în format fizic sau online), care va cuprinde itemi referitori la încurajarea, de către profesor, a participării elevilor la oră, utilizarea tehnologiei digitale în cadrul orelor de curs, ritmul de parcurge al materiei și atmosfera generală din cadrul unei ore. Răspunsurile elevilor vor fi ponderate în funcție de participarea lor la ore, iar rezultatele vor fi prezentate într-un raport general pe clasă, dar și într-o dezbatere între elevi și profesorii lor, la începutul semestrului următor, prin care se vor identifica soluții pentru rezolvarea problemelor semnalate în fișele de feedback.
Pe această cale, reprezentanții elevilor din județul Satu Mare îi invită pe toți colegii din clasele V-XII/XIII să adreseze profesorului diriginte întrebări cu privire la momentul în care se va acorda feedback cadrelor didactice de la clasă, și să ni se alăture în creionarea unui sistem de învățământ cu adevărat centrat pe elev și pe nevoile acestuia.
„Feedback-ul semestrial este modalitatea prin care comunicarea dintre profesori și elevi poate să devină mai eficace, prin care cadrele didactice pot să analizeze și să se adapteze nevoilor elevilor, iar actul educațional per ansamblu să se îmbunătățească. Atmosfera din timpul orelor și relația dintre actorii educației poate devenii mai plăcută, stabilă și cooperantă, tocmai datorită acestei noi forme de exprimare a doleanțelor și dificultăților elevilor, acestora acordându-li-se posibilitatea de a-și spune părerea despre cum este și cum ar trebui să fie ora la clasă, astfelîncât productivitatea să fie maximă. Ne dorim ca această procedură să fie îmbrățișată de către conducerile unităților de învățământ și, concomitent, de cadrele didactice, pentru a întregi astfel colaborarea permanentă dintre dascăli și elevi” a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare, Daiana Dragoș.
Și astfel profesorii,vor amenda elevii cu notele,ce vor reprezenta descărcarea lor pe elevi.
View Commentnu ei sa dea note ci sa puna mana sa invete carte ,de ce sunt in clasa a opta si nu stiu tabla inmultirii ,sa nu iute ca multi au trecut clasa datorita milei profesorului,asa ca mucosii sa invete nu sa deie note la profesor !e o rusine nationala .
View Commentprima data frecventa la scoala si invatatura nu sa dea note la profesor.
View Comment