Electrolux demite un lider de sindicat. Faur: Am impresia că este „care pe care”
Într-o postare pe pagina sa de socializare, liderul de sindicat de la Electrolux, Sorin Faur, a anunțat că unul dintre colegii săi, Cristian Câmpan, a fost demis de conducerea companiei suedeze. Sindicalistul spune că totul s-a întâmplat vineri seara, de frica unei reacții din partea muncitorilor.
Într-o postare intitulată „Noaptea ca hoții!”, Sorin Faur, liderul de sindicat de la Electrolux, a anunțat demiterea colegului său, Cristian Câmpan, în cursul nopții de vineri. Faur spune că decizia demiterii la ceas de seară a fost luată de frica unor reacții din partea colegilor lui Câmpan.
„NOAPTEA CA HOTII! Se aplica si la Conducerea Electrolux care l-au dat afara pe Cristi Câmpan ieri la ora 10.50 noaptea, de frica reacției colegilor lor”, spune Sorin Faur într-o postare pe Facebook.
Sindicatul îl va susține pe Câmpan care va acționa în instanță compania pentru decizia de demitere. Faur precizează că motivul invocat este o a treia abatere disciplinară cu privire la programul de lucru.
„Sigur ca o sa-i dea in judecata si noi ca Sindicat o sa-l sprijinim, mai ales ca motivul este ca a fost a 3-a abatere disciplinara, toate legate de abateri de la programul de lucru, din care prima a fost ca a participat la o ședința de sindicat si nu si-ar fi cerut voie”, spune Faur.
Sindicalistul spune că directorul de Resurse Umane ar fi cel care stă în spatele deciziei de terminare a contractului de muncă și se așteaptă la noi represalii.
„Oricum, din informații pe surse înalte din Electrolux, ordinul de la seful lui Ciobanu este sa termine Sindicatul si pe cei care-l reprezintă. Suntem convinși că este începutul. Războiul este mai acut ca niciodată. Am impresia ca este „care pe care”, a conchis Faur în postarea sa.
La începutul anului trecut, sindicaliștii de la Electrolux au marcat cea mai îndelungată grevă în timpul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă. Abia pe 9 mai, greva începută în luna februarie a fost oprită după ce sindicatul a acceptat oferta venită din partea conducerii companiei. Și atunci, sindicaliștii au arătat cu degetul către conducerea de la Satu Mare a companiei suedeze. Principalii vizați au fost directorul general de la vremea respectivă și directorul de Resurse Umane.
Greva s-a lăsat atât cu procese civile, cât și cu acțiuni penale deschide în instanță. Au fost momente tensionate, iar muncitorii și sindicaliștii au depus inclusiv plângeri la ITM. Și ministrul Muncii de la vremea respectivă, Marius Budăi, a fost prezent la Satu Mare încercând să medieze între patronat și sindicat, dar fără niciun rezultat. Punctul culminant al grevei a fost un marș prin municipiul Satu Mare, susținut inclusiv de liderii naționali ai Cartel Alfa.
ciobane iti faci de cap? nu crezi ca te va bate DUMNEZEU intr-o buna zi ?
View Comment