E oficial! Primăria Satu Mare a cumpărat autospeciala de ridicat mașini! Amenzi uriașe
Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că s-a semnat contractul cu firma Iveco, pentru a se furniza o autospecială pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal în municipiul Satu Mare. Mașina va ajunge la Satu Mare în următoarele 12 săptămâni. Mașinile ridicate vor fi depozitate în curtea Transurban, de unde vor putea fi răscumpărate.
De altfel, Primăria municipiului Satu Mare a pus pe masa consilierilor locali pentru a dezbate în ședința joi proiectul de hotărâre prin care se va decide nivelul amenzilor și al taxelor pentru persoanele care își parchează ilegal mașinile, respectiv pentru ”răscumpărarea” acestora după ce vor fi ridicate de echipaje speciale.
Astfel, șoferii vor plăti un tarif de ridicare al autoturismului – 300 lei, tarif de transport auto – 200 lei, respectiv tarif de depozitare – 50lei/ zi. În total, un șofer cu tupeu sau neatent va scoate din buzunar 550 de lei, pe lângă amendă. Sancțiunile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, dacă vor fi votate de Consiliul Local!
De altfel, în proiectul de buget pentru acest an a fost cuprins și achiziționarea unui utilaj în acest sens, suma alocată fiind de 160.000 de lei.
Astfel, mașinile parcate necorespunzător vor putea fi ridicate începând de anul viitor. Și asta după adoptarea Hotărârii Guvernului cu numărul 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006. Una dintre cele mai importante modificări care au fost aduse Codului Rutier o reprezintă ridicarea autovehiculelor.
Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care poliţistul rutier o poate dispune în următoarele situaţii:
a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
b) în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a stationării;
c) pe drumurile publice cu o lățime mai mica de 6 m;
d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
e) în pante și în rampe;
f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă”, în altă zi sau perioada decât cea permisa, sau indicatorul cu semnificația „Zona de staționare cu durata limitată” peste durata stabilită.
Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează, pe durata a 24 de ore, de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia publică locală.
Mai exact, la propunerea primarului, cu aprobarea Consiliului Local Satu Mare. Legislația există, mai trebuie doar voință și la nivel local.
TREBUIA DE MULT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
View Comment