DEZVĂLUIRI. Un ofițer de poliție vorbește despre șefii ierarhici, răzbunări și conflicte
Fostul șef al Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, Marius Gânță, (pensionat în urmă cu câteva săptămâni) vorbește despre tensiunile și răzbunările din sânul Inspectoratului Județean de Poliție, într-un interviul acordat în exclusivitate reporterilor PresaSM.ro.
În continuare președinte alSindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) – filiala Satu Mare, comisarul Marius Gânță, este de părere că a fost vizat de anumite răzbunări pentru faptul că a avut curajul din anul 2005 să ia poziție față de unele decizii discutabile ale șefilor din Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare.
Ajunge să amintim despre celebrul scandal în care a fost prins la mijloc Marius Gânță, când la un chef al polițiștilor a fost fotografiat în anumite ipostaze (totuși normale pentru niște persoane adulte), imaginile fiind trimise către presa centrală pentru ”execuție”. Nu a cedat, iar acum vorbește detașat despre toate aceste lucruri, fără presiunea uniformei și a ierarhiei.
”În 2007-2008, în urma unor discuții mai puțin principiale pe care le-am avut cu șeful poliției municipiului de atunci am hotărât să iau poziție. Sigur, luările mele de poziție s-au auzit. Ulterior, când am devenit membru de sindicat în 2005 m-am gândit să fac și acest pas. În felul acesta am vrut să corectez ceva din atitudinea șefilor. Am vrut să îi ajut pe colegii mei care erau într-un fel sau altul nedreptățiți sau cărora nu li se respectau drepturile. În 2008 am candidat la funcția de președinte, inițial fiind doar membru. Iar în noiembrie 2008 am devenit președinte. De atunci au mai fost două alegeri, sunt la al treilea manda de cinci ani de zile”, spune Marius Gâmță pentru PresaSM.ro.
Marius Gânță vorbește despre mașina de ”asasinare a imaginii” care funcționa perfect la acea dată, cu ordine venite din înălțimile cu aer rarefiat de la Ministerul de Interne și Inspectoratul General al Poliției Române. Personaje cărora le era frică că vor pierde controlul asupra unui enorm aparat de ”represiune”.
”Începuturile sindicalismului în poliție au fost foarte grele. S-au pus numeroase piedici. Șefii profesional, la nivel de Inspectoratu sau mai sus, la nivel de Inspectorat General sau Minister, au privit cu o oarecare reticiență. Iar ținând cont de fostul nostru statut de militari nu dădea prea bine ca imagine. ei au rămas cu niște sechele și cu niște apucături de pe vremea când eram militarizați. Sigur că nu le-a convenit ideea înființării unui sindicat la nivel de poliție”, a precizat Marius Gânță pentru PresaSM.ro.
Pioner al sindicalismului în Poliția Română, Marius Gânță a declarat că în acest moment există circa 30 de sindicate.
La ora actuală există undeva la 30 de sindicate. Noi rămânem cel mai mare sindicat. Ne-a fost greu, ca orice început. am reușit să ne impunem și ca număr de membri. Rămânem cel mai mare sindicat din România. Suntem apreciați. (…) Scopul nostru este acela de a crea un climat cât mai propice exprimării noastre ca polițiști și obținerea unor rezultate profesionale de excepție, în contextul în care se pot obține acestea”, a conchis Marius Gânță pentru PresaSM.ro.
Domnul se refera la masina de asasinare in cadrul Politiei,dar nu vorbeste de masina de a speria batrinii care isi cer drepturile.Politia e trimisa de escroci de pe la primarii sa-i sperie si sa semneze hirtii gindind ca nu citesc si nu scriu.
View Comment