DECLARAȚIE. Mai mulți primari și consilieri județeni PNL cer demisia conducerii

Mai mulți primari, viceprimari și consilieri județeni PNL, aripa PDL, solicită demisia actualei conduceri centrale și județene a PNL. Motivul invocat de aceștia ar fi rezultatele considerate slabe obținute de PNL la alegerile parlamentare, precum și faptul că județul Satu Mare ar fi fost neglijat în campanie de către conducerea centrală.

Printre principalii contestatari se numără fostul prim-vicepreședinte județean al PNL Satu Mare, Cosmin Varga (primarul comunei Pișcolt) și consilierul județean Adrian Cozma. La aceștia se mai adaugă primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, primarul comunei Santău, Marinel Rotar, primarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc, primarul comunei Batarci, Adrian Toma, și vicepreședintele Organizației Municipale Satu Mare a PNL, Augustin Istoc.

Adrian Cozma, consilier județean: ”Este dezamăgitor rezultatul, este un dezastru pentru PNL atât la nivel național și în special la nivel local. Îmi pare rău că PNL a dezamăgit electoratul de dreapta. Trebuie urgent sa restructurăm PNL, avem obligația de a recâștigă încrederea electoratului de dreapta. Cauzele sunt multiple, din păcate fostul PDL a fost pus la o parte. Întreaga conducere județeana trebuie sa-și dea demisia de onoare”.

Augustin Istoc, vicepreședinte Organizația Municipală Satu Mare a PNL: ”După rezultatele acestea se impune de îndată demisia tuturor celor din conducere, nu la congresul acre va avea loc în primăvară. Consider că doamna președinte Gorghiu a fugit din București, de pe pozția cea mai grea a frontului, în Timiș, acolo unde PNL a obținut la alegerile locale 30%. Trebuia să rămână în București. Apoi, județul Satu Mare a fost total neglijat. Noi, la Satu Mare, am fost neglijați în ultimul hal”.

Cosmin Varga, primar Pișcolt: ”Rezultatul alegerilor parlamentare este foarte slab în raport cu alegerile locale. Sunt cu circa 10.000 de voturi mai puțin. Categoric trebuie să își dea demisia cei care s-au ocupat de campanie”.

Dinu Birtoc, primar Călinești Oaș: ”Eu aș începe cu doamna Gorghiu și domnul Bolojan. Am văzut recent o afirmație că nu ne-am dorit noi să ne implicăm în campanie. Nu este adevărat. Demisia este un act unilateral, iar toți perdanții ar trebui să recurgă la el”.

Adrian Toma, primar Batarci: ”Acest rezultat este unul foarte slab și se datorează actualei conduceri”.

Zenoviu Bontea, primar Păulești: ”Suntem nemulțumiți de rezultatele obținute la acest scrutin. Sunt convins că rezultatul va face obiectul unei analize la nivelul partidului. Subscriu ideii de resetare la nivelul conducerii”

Marinel Rotar, primar comuna Santău:”Da, sunt total de acord cu colegii mei”

Romeo Pop, consilier local Satu Mare: ”Este trist, fără discuție, ce s-a întâmplat. Eu cred că cineva ar trebuie să facă pasul înapoi. Este nevoie de meritocrație în stabilirea persoanelor care vor conduce PNL”

Poziția conducerii PNL Satu Mare

Conducerea Organizației Județene Satu Mare a PNL, prin secretarul general al Biroului Permanent Județean, deputatul Romeo Nicoară, a declarat că se impune o analiză de urgență a acestor rezultate, activitatea care va avea loc azi la București, iar persoanele găsite vinovate își vor asuma răspunderea.

”Primul pas este analiza rezultatelor, care se va face azi la București. Este normal și natural ca cineva să își asume răspunderea”, a declarat Romeo Nicoară. 

Inregistrare-domenii-728x90

2 Comments on "DECLARAȚIE. Mai mulți primari și consilieri județeni PNL cer demisia conducerii"

  1. Este o conducere de …. care trebuie să plece

    View Comment
  2. Tocmai Cozma se ridica sa ceara demisia ? Pe…. Cozma , care la locale a făcut 10 procente sub partid . Penibilul atinge cote alarmate !

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Citește articolul precedent:
INFRACȚIUNE. Șofer prins de polițiștii sătmăreni după o urmărire ca în FILME

Închide