De ce vor politicienii CONTROLUL Spitalului Județean. Sume COLOSALE în joc

PNL, PSD, ALDE sau UDMR sunt doar câteva dintre partidele care luptă de fiecare dată pentru controlul instituțiilor și serviciilor publice. Una dintre cea mai mare miză este Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Ajunge să vorbim despre bugetul de DOUĂ MILIOANE de EURO lunar (!) ca să ne putem face o idee a mizei care este mereu în joc. Ca să nu mai vorbim despre controlul direct sau indirect al celor 1.600 de angajați ai Spitalului Județean. 

Cum pot să ia unii o parte din acești bani?! Nimic mai simplu. O firmă apropiată unui partid vine și semnează un contract de prestări servicii (vezi cazul FOLDA Security, cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție). Timpul în care Spitalul va fi controlat de membri acelui partid, acea firmă încasează – legal sau nu (asta rămâne să stabilească instanțele de judecată) – o anumită sumă de bani. Iar profitul este asigurat.

Mai apoi, miza mare este pentru firmele care își găsesc astfel o piață de defacere pentru produsele lor. De exemplu, chiuvete, gresie sau alte materiale de construcție. Să nu uităm de mentenanța mașinilor, a sistemului de încălzire, etc.

De asemenea, unii medici au controlul total asupra unor secții, pe care mai apoi pot să le ”managerieze” după o anumită viziune, astfel încât să se dezvolte și cabinetelul privat propriu sau al unor apropiați. Și aici Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a făcut mai multe descinderi în județul Satu Mare (vezi cazul de posibilă fraudare al rețetelor medicale cercetat de procurori ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism la Satu Mare, în care ar fi implicați medici și farmaciști).

Iată unde este adevărata miză a conducerii și controlării totale a sistemului. Dincolo de salariile celor câțiva politruci plantați în fruntea spitalului, cu salariile de rigoare, banii grei vin din parazitarea – legală sau nu – a sistemului public de către firmele de casă ale unor partide. Nimic mai simplu!

Inregistrare-domenii-728x90

Fii primul care comentează! despre "De ce vor politicienii CONTROLUL Spitalului Județean. Sume COLOSALE în joc"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.


*


Mai multe despre Spitalul Judetean Satu Mare
Raed Arafat: Super AMBULANȚĂ și personal medical suplimentat la Urgențele din Satu Mare

Închide