Cum se poartă fiecare tip de blugi pentru bărbați
Unde ar fi garderobele noastre fără denim? Prima pereche de blugi a fost creată în Nevada în 1873 sub formă de pantaloni întăriți cu nituri. De atunci denimul a fost lansat în stratosfera modei contemporane datorită caracteristicilor sale unice de uzură și durabilitate.
Lecțiile de istorie sunt interesante ce e și mai cool e să știți exact cum să purtați blugi pentru bărbați, de la siluete la combinații, pentru arăta cât mai bine. Blugii vă vor oferi instantaneu o ținută atemporală. Iată cum să îi purtați.
Blugi din denim Selvedge
Denimul Selvedge este versiunea întărită a denimului nespălat sau brut, care are margini naturale imaculate, care nu se deșiră. Este ușor diferit de denimul brut, deoarece marginea se referă la marginea exterioară a țesăturii, în timp ce denimul brut are caracteristicile generale ale finisajului materialului. Este, de asemenea, un tip de blugi pentru bărbați mai scump datorită acestor proprietăți și este adesea identificat prin cusături roșii pe tivul interior. Există o mulțime de feluri de a purta denimul Selvedge, de la jachete din denim la tricouri, până la cămăși cu guler, până la sacouri.
Blugi slim
Majoritatea bărbaților optează pentru această croială, pur și simplu datorită faptului că le oferă un echilibru între siluetă și confort. Blugii slim au avantajul de a urmări conturul picioarelor pentru a forma o siluetă plăcută, fără a sugruma jumătatea inferioară. Această potrivire înseamnă că blugii slim pot fi purtați cu orice, de la tricouri la cămăși cu guler și costume casual. Bărbații cu picioare mai mari pot constata că blugii slim sunt mai strânși în jurul gambelor sau coapselor. Dacă acesta este cazul, puteți pur și simplu să alegeți o dimensiune mai mare de blugi pentru barbati – asigurați-vă că reglați tivul și lungimea în consecință.
Blugi skinny
Următoarea siluetă din denim este cea skinny. Blugii skinny standard sunt tăiați aproape de picioare, dar cu un pic de toleranță (gândiți-vă la colanți care sunt un pic largi). Avantajele blugilor skinny sunt că vă pot face să arătați mai înalt, datorită finisajului lor conic de sus în jos. Sunt cei mai potriviți pentru bărbații mai slabi, deoarece cei cu un corp mai mare vor avea problema inestetică a blugilor care se înfășoară prea strâns. Având în vedere aspectul mai modern al blugilor skinny, aceștia sunt alegerea ideală pentru un look smart casual. Gândiți-vă la combinații de blugi skinny cu tricotaje, cămăși cu guler și bluze și cravate casual. Bineînțeles că se pot purta și cu piese mai casual, cum ar fi un tricou simplu și o jachetă bomber.
Blugi super skinny
Blugii super skinny nu sunt pentru cei slabi de inimă și sunt meniți să se lipească de picioare. Constând dintr-un amestec mai ridicat de elastan cu bumbac, blugii super skinny se potrivesc cel mai bine celor înalți și subțiri. Bărbații cu mușchi mari sau picioare mai voluminoase ar trebui să îi evite din același motiv ca și blugii skinny – proporțiile pur și simplu nu vor arăta bine. Va trebui să împerecheați blugi super skinny cu bluze de natură mai casual – nu îi purtați cu un sacou sau în situații smart casual. Cele mai bune combinații sunt cămășile cu nasturi, tricouri albe și cizme Chelsea.
Blugi drepți
După cum sugerează și numele, blugii drepți sunt modelul clasic, ceea ce înseamnă că piciorul pantalonului cade direct de la genunchi până la tiv. Silueta și deschiderile picioarelor sunt, de obicei, mai largi, așa că ceea ce veți observa este că diametrul coapselor, genunchilor, gambelor și gleznelor rămâne același. Există o mulțime de branduri care au blugi pentru bărbați drepți în colecțiilor lor. Cele mai bune combinații pentru blugi drepți sunt, de obicei, topurile mai strânse de corp. Denimul dublu funcționează cel mai bine aici, fie cu cămăși din denim, fie jachete din denim stratificate. Chiar și puloverele mai largi vor arăta bine cu blugi drepți. Secretul aici este consistența în formă pentru a se asigura că partea de sus se potrivește cu cea de jos.